Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık

Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aygülden, işletme ziyareti


ADANA (A.A) - Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygülün, Ceyhan ilçesi Yeşildam köyünde bulunan Muzaffer Mangaya ait hayvancılık işletmesini ziyaret etti.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, süt inekçiliği yapılan işletmeye Aygülün yanı sıra, Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Kahya, Ceyhan İlçe Müdürü Amir Sarı ve diğer ilgililer katıldı.
     İl Müdürü Hamit Aygül, burada yaptığı konuşmada, hayvancılığın tarımın sigortası olduğunu, Adananın sahip olduğu potansiyel ve birikimle bu konuda daha iyi seviyeye gelmesi için çalıştıklarını belirterek, özellikle hayvancılığın temel girdisi olan yem bitkileri üretiminde, Adananın diğer illere göre avantajlı konumda olduğunu ifade etti.
     Hayvancılığın gelişmesinde orta ölçekli aile işletmelerinin çok önemli olduğunu, bunun istihdama da katkısının olacağını belirten Aygül, bu işletmenin de buna güzel bir örnek oluşturduğunu kaydetti.
     Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Kahya ise, üyelerini yem bitkisi üretimi konusunda teşvik ettiklerini ifade ederek, birlik olarak yeni satın aldıkları ve otun erken kurumasını sağlayan Çayır Biçme Makinesi ile Balya Makinesini üyelerinin kullanımına tahsis ettiklerini de dile getirdi.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adana İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER