Nevşehir Milletvekili Gizligider:

Nevşehir Milletvekili Gizligider: Güneş enerjisinde Derinkuyu pilot ilçe olacak


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, tarımsal sulamada kullanılan elektriği ucuzlatmak için güneş enerjisinden yaralanacaklarını güneş enerjisi kullanımında da Derinkuyu ilçesinin pilot bölge olacağını söyledi.
     Gizligider Derinkuyu ilçesine gerçekleştirdiği gezi kapsamında Özlüce, Güneyce ve Til köylerinde çiftçiler ile bir araya gelerek şikayet ve taleplerini dinledi.
     Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları yakından takip edip bildiklerini buna göre çözüm yolları aradıklarını kaydeden Gizligider, Sizin yaşadığınız sıkıntıların pek çoğunu biliyoruz. Patates tüketimi konusunda patatesin ekmeğe katılması konusunu Tarım Bakanı ile görüştük. Bakan bu düşüncemize olumlu yaklaştı. Fakat diğer yandan tarımsal sulamada kullanılan elektriği ucuzlatmamız lazım. Bunun için güneş enerjisinden yararlanacağız ve bunu da Nevşehir başlatacağız. Derinkuyuda inşallah pilot bölge olarak güneş enerjisini başlatacağız dedi.
    
     -Ya suya göre ürün ya da ürüne göre su
    
     Tarımsal sulamada Akıllı Saat uygulamasının son derece önemli olduğunu belirten Gizligider, Ya suya göre ürün ya da ürüne göre su kullanılacaktır. Şimdi Türkiye suya göre yani su durumunuz ne ise ona göre mahsul ekilecek. Bu nedenle de akıllı saat uygulaması olacak. Pilot uygulamasına Derinkuyu ilçesi Til Köyünden başlanacak diye konuştu.
     Köy ziyaretlerinde Gizlidere Derinkuyu Ak Parti İlçe Başkanı Serdal Pala, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Uçar, Derinkuyu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Sarı, parti yönetimi ve köy muhtarları eşlik ettiler.
    
     Muhabir: Osman Aytekin \ Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Nevşehir Milletvekili Gizligider: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER