Adana OSB, büyümesini sürdürecek

Adana OSB, büyümesini sürdürecek


ADANA (A.A) - Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, 2012 yılını iyi geçirdiklerini ve 2013 yılında büyümeyi sürdüreceklerini bildirdi.
     Sütcü, düzenlediği basın toplantısında, 1984 yılında tarıma elverişli olmayan bin 590 hektar alan üzerinde kurulan OSBnin, son yıllarda büyük gelişim ve değişim gösterdiğini, bugün Türkiyenin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri konumuna geldiğini belirtti.
     Gerek alan bakımından, gerekse yapılan üretim ve ihracat bakımından OSBnin istikrarlı bir gelişim gösterdiğini ifade eden Sütcü, şunları söyledi:
     Adana OSB, yıllık 1 milyar dolarlık ihracatı ile Adananın toplam ihracatının yüzde 50sini karşılıyor. Bölgemizin doğalgaz tüketimi, Adananın tüketiminin yüzde 41i oranındadır. Adananın kayıtlı istihdamının yüzde 12si de bölgemizdedir. Bölgemizde modern teknoloji ve küresel rekabet koşullarına uygun üretim yapan 342 işletme bulunuyor. Bölgemizde elektrik, su ve doğalgaz tüketim oranları artmaya devam ediyor. Genel anlamda, 2012 yılı Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi açısından oldukça iyi geçti.
     Türkiyedeki OSBler içinde ilk kez özel meslek lisesi açılması için protokol imzalandığını hatırlatan Sütcü, bin 200 öğrenci kapasiteli meslek lisesinin gelecek eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlayacağını, okulda elektrik, elektronik, tekstil, makine ve kimya bölümlerinin bulunacağını kaydetti.
     OSBnin 2013 yılında da büyümeye devam edeceğini vurgulayan Sütcü, 365 hektarlık genişleme alanı için altyapı çalışmalarının sürdüğünü, OSBde Gümrük Müdürlüğü şubesi, SGK şubesi, noter, çocuk kreşi ve iş merkezi açılması, ayrıca MOBESE hattı kurulması için girişimlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Demirci
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana OSB, büyümesini sürdürecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER