Adana polisinin maç önlemleri

Adana polisinin maç önlemleri -Adana Demirspor-Denizlispor maçı öncesi alkol muayenesi yapılan 25 taraftardan ikisinin stada alınmadığı, 6 taraftar hakkında da yasal işlem yapıldığı bildirildi


ADANA (A.A) - Polis ekiplerinin Adana Demirspor-Denizlispor maçı öncesi alkol muayenesi yapılan 25 taraftardan ikisini stada almadığı, 6 taraftara da Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde işlem yapıldığı bildirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2 Şubatta Adana Demirspor ile Denizlispor arasında oynanan PTT 1. Lig futbol müsabakası öncesinde ve sonrasında alınan etkin güvenlik önlemleri sayesinde olası istenmeyen olayların engellendiği belirtildi.
     Önlemler çerçevesinde kimlikleri tespit edilen 2 kişiye müsabaka alanına kesici alet girdirmeye çalışmaktan, 3 kişiye kötü ve çirkin tezahüratta bulunmaktan, 1 kişiye de Kabahatler Kanunundan olmak üzere toplam 6 kişiye 6222 sayılı Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında işlem yapıldığı kaydedildi.
     Ayrıca müsabaka öncesinde yapılan aramalar neticesinde de çeşitli yanıcı, yakıcı, ezici, yaralayıcı madde ve alet ele geçirildiği, gerekli işlemlere başlandığı duyuruldu.
     Müsabaka öncesinde stada giriş turnikelerinde 25 kişiye yapılan muayenede alkollü olduğu tespit edilen 2 kişinin de müsabakaya alınmadığı vurgulandı.
     Açıklamada, Halkımızın desteğiyle spor alanlarında işlenen suçlarda ciddi düşüşler gözlemlenmiştir. Adana Emniyet Müdürlüğü olarak bütün amacımız, halkımızın, taraftarların, yöneticilerin, sporcuların ve takımlarımızın desteği ile sportif faaliyetlerin bütün unsurlarının duyarlı hale getirilmesi, müsabakaların ailece izlenebilecek bir ortamda gerçekleşmesi, centilmenlik ve fair-play konusunda Türkiyeye örnek olacak bir ortamın oluşmasına katkı sunmaktır ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana polisinin maç önlemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER