Adana

Adana-Mersin birlikteliği pekişiyor -DASİFEDin adı TÜRKONFEDin aldığı karar doğrultusunda ÇUKUROVA SİFED olarak değiştirildi


MERSİN (A.A) - Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonunun (DASİFED) adı, TÜRKONFEDin aldığı karar doğrultusunda Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) olarak değiştirildi.
     DASİFED Başkanı Süleyman Onatça, yaptığı yazılı açıklamada, DASİFED Olağan Genel Kurulunun Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniyedeki sanayici ve iş adamları derneklerinin katılımıyla Adanada yapıldığın belirtti.
     Genel kurulda, kısa adı DASİFED olan Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonunu ÇUKUROVA SİFED (Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu) olarak değiştirildiğini ifade eden Onatça, şunları kaydetti:
     TÜRKONFEDin aldığı karar gereğince, TR 62 kapsamında Türkiyede kurulan 26 kalkınma ajansının sınırları dahilindeki kalkınma ajansları ile eş güdümlü çalışılacak şekilde 26 sanayici ve işadamları dernekleri federasyonu kurulması amacıyla başlatılan çalışmada, bölge olarak bu oluşumu tamamladık. Diğer federasyonlara örnek teşkil edecek çalışma kapsamında 8 ili kapsayan DASİFED yeni tüzük değişikliği ile adını ÇUKUROVA SİFED olarak değiştirdi. Kapsama alanı da Çukurova Kalkınma Ajansı sınırları dahilinde olan Mersin ve Adana olarak belirlendi. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) sınırlarını kapsayan Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş ise oluşturulacak federasyon altında faaliyetlerine devam edecek.
    
     -ÇUKUROVA SİFED Başkanı Akkurt-
    
     ÇUKUROVA SİFED Kurucu Başkanı ve Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt da, açıklamada, kenti, bölgeyi ve ülkeyi, dolaylı olarak da dünyayı daha yaşanabilir bir sürece taşımak için büyük sorumluluk yüklendiklerini belirtti.
     Bu sorumluluk çerçevesinde, kentlerin kalkınması için harcadıkları çaba ve enerjiyi artık bölgenin sürdürülebilir bir planlama ve kalkınmasına harcayacaklarını ifade eden Akkurt, şunları kaydetti:
     Artık Adanayı Mersinsiz, Mersini de Adanasız düşünmek istemiyoruz. Kaderimiz birlikte kalkınmaya doğru yol almıştır. Bu yol güzergahımız, sanayide, tarımda, lojistikte, turizmde, enerjide ve sosyal yaşamda buluşmaktadır. Artık bölgemizin her alanda birlikte büyümesi ve kalkınması için büyük bir çabanın içinde olacağımız gibi, kamu kurum ve kuruluşlarıyla da son derece iyi bir iletişim ağı kurarak bölgemizi ilgilendiren önemli gelişmelerde müdahil olacağız.
     Ahmet Akkurt başkanlığındaki ÇUKUROVA SİFEDde Süleyman Sönmezin başkan vekilliğine, Tamer Gürcan, Elif Doğan Türkmen ve Faruk Yalnızın başkan yardımcılığına, Mehmet Erelin genel sekreterliğe, Bedrettin Gündeşin genel sekreter yardımcılığına, Ümit Onatçanın genel saymanlığa, Hüseyin Kışının ise genel sayman yardımcılığına getirildiği bildirildi.
     Ali Avcı, Cahit Sınmaz, Cengiz Özal, Nesim Ekinci, Belgin Özçelik, Haluk Veli Doğan, Vedat Gizer, Ümit Özer, Sefa Noyaner, Süleyman Gerdan ve Vahdettin Kılıçın da yönetim kurulu üyeliğine seçildiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Süleyman Tıraş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER