ADD Genel Başkanı Çölaşan:

ADD Genel Başkanı Çölaşan: -"Şunu bilmeliyiz ki, anayasalar, siyasi iktidarların görevi değildir. Siyasi iktidarlar ülkeyi yönetmek için gelirler, anayasa yapmak için gelmezler"


BURSA (A.A) - Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan, "Şunu bilmeliyiz ki anayasalar, siyasi iktidarların görevi değildir. Siyasi iktidarlar ülkeyi yönetmek için gelirler, anayasa yapmak için gelmezler" dedi.
     Çölaşan, derneğinin Bursa şubesini ziyaretinde, dünyada pek çok ülkenin ekonomik çöküntüye uğradığını ancak hiçbirinin Türkiye kadar siyasi çalkantı içinde olmadığını öne sürdü.
     Yeni anayasa sürecinin baştan sona siyasi olduğunu belirten Çölaşan, şunları kaydetti:
     "Siyasetin biçimlendirdiği bir süreç. Şunu bilmeliyiz ki, anayasalar, siyasi iktidarların görevi değildir. Siyasi iktidarlar ülkeyi yönetmek için gelirler, anayasa yapmak için gelmezler. Anayasa halkın iradesiyle ortaya çıkar. Hukukta anayasa anlatılırken toplumsal uzlaşma metni diye tanımlanır. Türk toplumunun ihtiyaçlarına cevap veren, o ülkenin rejimini belirleyen belgelerdir. Dolayısıyla bir siyasi parti, halkın bütününün ihtiyaçlarını ortaya koyarak ve toplumsal uzlaşıyı sağlayarak bir anayasa yaparsa ancak teklif ve yolu açmada rolü olabilir. Ondan sonrasını biçimlendiremez yönlendiremez."
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber ADD Genel Başkanı Çölaşan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER