Koruyucu aile uygulaması

Koruyucu aile uygulaması -Tokatın Turhal ilçesinde, 4 kez hamile kalan ancak bebeklerini karnında kaybeden Zerrin Tekeli, koruyucu aile uygulaması kapsamında yanına aldığı yeğeniyle yaşamını sürdürüyor -Tekeli: "Taha ile çok mu


TOKAT (A.A) - Tokatın Turhal ilçesinde, 4 kez hamile kalan ancak bebek sahibi olamayan 47 yaşındaki Zerrin Tekeli, kardeşinin yetiştirme yurdunda kalan oğluna "koruyucu aile" olarak sahip çıktı.
     Bir kamu kuruluşunda görev yapan Tekeli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 25 yaşında evlendiğini, eşinden geçimsizlik nedeniyle 9 yıl sonra boşandığını söyledi.
     Bu evlilikte 4 kez hamile kaldığını belirten Tekeli, "4 hamileliğimde de yüksek tansiyon nedeniyle bebeklerim karnımda öldü" dedi.
     Kardeşi Tuncer Tekelinin evliliğinin ise 17 yıl sürdüğünü ifade eden Tekeli, "Kardeşimin iki erkek çocuğu var. Tarık 21 yaşında, Taha ise 16 yaşında. Tahanın velayeti annesine verilmişti. Annesi de Tahayı Tokat Yetiştirme Yurduna verdi, daha sonra da evlendi gitti. Taha, 9 ay yurtta kaldı. Yurda verildikten sonra yeğenimi almak istedim ama olmadı. Yurtta kaldığı dönemlerde de hafta sonları benim yanımda kaldı. Koruyucu aile uygulaması çıkınca yeğenim Tahayı 1 Martta yurttan aldım. Taha, 18 yaşını doldurduktan sonra başka bir çocuğu da almak istiyorum. Taha ile çok mutluyuz. Bana bir arkadaş, can yoldaşı oldu" diye konuştu.
     Taha Tekeli ise "Annem beni yurda verdi, ben istemiyordum. Bir şekilde beni yetiştirme yurduna yerleştirdiler. Annemin koruma kararı olduğu için halam beni yanına alamadı. Bu nedenle 9 ay yurtta kaldım. Halamla yaşamaya başlayınca derslerimde iyi notlar almaya başladım" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Koruyucu aile uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER