CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce: -"Ben siyaseti genel başkanın eteğine tutunarak yapmadım.Ben siyaseti halkın vicdanında yaptım"


KAYSERİ (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ben siyaseti genel başkanın eteğine tutunarak yapmadım.Ben siyaseti halkın vicdanında yaptım" dedi.
     Teşkilat çalışmaları kapsamında Kayseriye gelen İnce, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
     Çözüm süreciyle ilgili çekinceleri olduğunu dile getiren İnce, "Barışı kim istemez. Herkes barış ister, herkes çözüm ister, herkes silahlar sussun ister. 75 milyona soralım herkes bunu ister. Biz de barış istiyoruz fakat bizim bu süreçle ilgili itirazlarımız var. Kimse bilgi sahibi değil. Ana muhalefet olarak bilgi sahibi değiliz. MHP bilgi sahibi değil. AKPnin milletvekilleri bilgi sahibi değil. Bakanlar bilgi sahibi değil, sayın Cumhurbaşkanı da bilgi sahibi değil. Bilgi sahibi olan 6-7 kişi" diye konuştu.
     Çözüm sürecinde toplumsal uzlaşı sağlanması gerektiğini belirten İnce, şunları kaydetti:
     "Silahlar susmuyor, silahlar yer değiştiriyor. Silahlar yer değiştiriyorsa sorun devam ediyordur. Yani elinde silah olan birisiyle masaya oturduğunuzda bu şu demektir, (İstediğimi vermezsen silahı tekrar kullanırım). Bu tür önemli konularda toplumsal uzlaşı aranmalıdır. Yani parlamentonun yüzde 70i-80i bunu desteklemelidir. MHP yok, ana muhalefet partisi CHP yok. Toplumsal bir uzlaşma sağlayamıyorsun. Ortada bir yol haritası yok. Yani o akil insanlar bile ne söyleyeceklerini bilmiyor."
     Bir gazetecinin "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinizi çizecekmiş" şeklindeki sorusuna İnce, şöyle cevap verdi:
     "Ben bu partiye milletvekili olmak için gelmedim. Bu parti 1999 yılında seçim barajına takıldığında partinin çelengini sekreterle, çaycıyla koyan adamım. Genel başkanımızın bizim üstümüzü çizeceği izlenimini edinmedim. Ben siyaseti genel başkanın eteğine tutunarak da yapmadım. Ben siyaseti halkın vicdanında yaptım. Genel başkanımızın böyle bir derdi olsaydı benim grup başkanvekili seçilmemi engellerdi."
    
     Muhabir: Mustafa Önal / İsmail İçer
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER