Adıyamanda Aktif Yaşam Merkezi projesi

Adıyamanda Aktif Yaşam Merkezi projesi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, engelliler için hazırlanan Aktif Yaşam Merkezi projesinin hayata geçirileceği bildirildi.
     AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aktif Yaşam Merkezi projesinin Türkiyeye örnek olacağını belirtti.
     Yetiş, hazırlanan projeyle, her yaştaki engellinin ihtiyaç duyduğu sosyal, sağlık, eğitim, bakım, fiziksel aktivite ve spor, kültürel, sanatsal, mesleki, ekonomik, psikolojik ve manevi destek gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yaşam merkezi oluşturulmasının amaçlandığı kaydetti.
     Bütün detayların düşünüldüğü projenin dünyaya örnek olacak şekilde tasarlandığını vurgulayan Yetiş, şu bilgileri verdi:
     Her yönden ilkleri içeren örnek model bir proje. Bu çalışmanın her yaş grubundaki engelliler ve onların ailelerinin her türlü ihtiyaçlarına cevap vereceğini düşünüyorum. Toplumun engelli olmayan her yaştan tüm bireyleri de engelli insanlarımız ile kaynaşarak, onlarla bir arada ve birlikte birçok hizmetten yararlanabilecekler. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
     Yetiş, projenin yatırım programına alınması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü ve olumlu sonuç aldığını ifade etti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamanda Aktif Yaşam Merkezi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER