Adıyamanda Engelliliğe Doğru Yaklaşım eğitimi

Adıyamanda Engelliliğe Doğru Yaklaşım eğitimi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Koç Holding tarafından hazırlanan Ülkem için Engel Tanımıyorum projesi kapsamında Engelliye Doğru Yaklaşım semineri gerçekleştirildi.
     Adıyaman Fen Lisesinde düzenlenen seminerde, engellilik kavramı tüm yönleriyle ele alındı. Bir sonraki aşamada ise toplum içinde bir engelliyle karşılaşıldığında yapılması ve yapılmaması gerekenler üzerinde duruldu. Eğitimin uygulama aşamasında ise çeşitli simülasyonlar düzenlendi.
     Projenin gönüllü elçisi Nuri Çelik, yaptığı açıklamada, projesinin 6 yıl önce başladığını, bayiler olarak bulundukları illerdeki eksiklikleri bu projeyle gidermeye çalıştıklarını belirtti.
     Proje kapsamında kan bağışı kampanyası düzenleyerek bütün çalışanlarının Türk Kızılayına kan verdiğini vurgulayan Çelik, 83 bin ünite kan bağışıyla Türk Kızılayına, bir kurumca gerçekleştirilen en büyük kan bağışı rakamını yakaladıklarını ve en yaygın düzenli kan bağışçısı kazanım kampanyasına imza attıklarını ifade etti.
     Psikolog Ceren Kurtay ise herkesin birbirinden farklı fiziksel ve duygusal bir yapıya sahip olduğunu, engellilerin de aslında böyle düşünülmesi gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamanda Engelliliğe Doğru Yaklaşım eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER