Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Görme engelli judocular Türkiye Şampiyonu oldu


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanlı görme engelli judocular Türkiye Şampiyonu oldu.
     Türkiye Görme Engelliler Federasyonunca Sakaryada düzenlenen Görme Engelliler Judo Şampiyonasından Adıyamanlı sporcular madalya ile döndü.
     Ahmet Hakan Tunç Ümitler 73 kiloda, Hayri Coşkun de Gençler 82 kiloda Türkiye şampiyonu olurken, Umut Can Geçer ise Ümitler 50 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Bağcı, şampiyonaya 3 sporcu ile katıldıklarını belirterek, İlimizde Judo sporuna ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle görme engelli gençlerimizin spor olan ilgisi ve elde ettikleri başarılar hepimizi mutlu ediyor. İstenildiğinde engelli bile olsanız başarıyı yakalamanın çok kolay olduğunu, azimli çalışmalarını başarıya dönüştüren sporcularımız bir kez daha göstermiştir dedi.
     Görme engelli sporcuların başarısının diğer sporculara da örnek olacağını ifade eden Bağcı, dereceye giren sporcuları tebrik etti.
    
     -Genç Erkekler Hentbol Şampiyonu sona erdi-
    
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Erkekler Hentbol Şampiyonasında Petrol Gençlik Spor il birincisi oldu.
     Cumhuriyet Spor Salonunda yapılan müsabakalar sonucunda Petrol Gençlik Spor birinci, Yaman Spor ikinci, Kahta Samyeli Spor ise üçüncü oldu.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımları kutladı.
     Şampiyonada birinci olan takım Petrol Gençlik Sporun Mersinde, ikinci olan Yaman Sporun ise Kırşehirde yapılacak grup müsabakalarında Adıyamanı temsil edeceği bildirildi.
    
     -Gölbaşında Engelliler Evi hizmete açıldı-
    
     Gölbaşı Belediyesince yapımı tamamlanan Engelliler Evi hizmete açıldı.
     Gölbaşı Belediyesinin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İlçe Stadının tribün altına kurulan Engelsiz Evi için kayıtlar başladı. Gölbaşı Belediyesi açılan Engelsiz Evinde engellilere sanat, spor, el sanatları, sosyal beceri ve bilgisayar kursları verilecek.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 18 Martta başlayacak kursların yanı sıra engellilerin talep ve istekleri doğrultusunda seminer ve değişik etkinlikler düzenlenecek.
     İlk etapta Bilgisayar, saz, gitar ve el sanatları alanında kurslar açılacağı belirtilen açıklamada, kurslara katılmak isteyenlerin Gölbaşı Belediyesine başvurmaları gerektiği kaydedildi.
    
     -Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğünün başarısı-
    
     Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, Toplam Kalite Yönetiminde (TKY) Vizyon Güneşleri kategorisinde il ikincisi olduklarını bildirdi.
     Özduman, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığınca yürütülen okul ve kurumlarda TKY anlayışı çerçevesi düzenlenen 2012 yılı TKY Ödülüne Gölbaşı Lisesi ve Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Vizyon Güneşleri kategorisi ile başvurduklarını belitti.
     Yarışma neticesinde il ikincisi olduklarını vurgulayan Özduman, Bu sonuç, TKYnin ve yönetişim anlayışının Gölbaşı ilçesinde ne kadar önem arz ettiğinin bir vurgusu, bir belirtisi, bir göstergesidir. Bu yönetişim anlayışının veli, öğrenci ve çalışanla bütünleşerek devam etmesini temenni ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. dedi.
    
     -Besnide temel kazısında toprak kayması-
    
     Besnide bir inşaatın temel kazısı sırasında toprak kayması meydana geldi.
     Atatürk Caddesinde bulunan inşaatın temel kazısından sonra meydana gelen toprak kaymasında, yan taraftaki iş yerinin duvarı çöktü. Besni Emniyet Müdürlüğü ekipleri, toprak kayması nedeniyle olay yerini güvenlik çemberine aldı.
     Olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi - Emre Evren - Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER