Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Vali Sodan, TRT Diyarbakır radyosuna konuk oldu


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, TRT Diyarbakır Radyosuna canlı telefon bağlantısı ile bağlanarak, Adıyamanı Diyarbakır, Şanlıurfa, Doğu ve Güneydoğu Anadoluya bağlayacak olan Nissibi Köprüsünün Adıyamana sağlayacağı ekonomik katkıyı dile getirdi.
     TRT Diyarbakır Radyosuna canlı telefon bağlantısı ile konuk olan Vali Sodan, hükümetin eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı, tarım, turizm, ve istihdam alanlarındaki yatırımlarıyla Adıyamanın cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini belirterek, geçtiğimiz günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırımın katılımı ile temeli atılan Adıyamanı Diyarbakır, Şanlıurfa, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlayacak olan Nissibi Köprüsünün tamamlanması ile birlikte Adıyamana ekonomik yönden canlılık kazandıracağını ifade etti.
     Adıyaman ve Diyarbakır ile birlikte birçok ilin geçiş noktası olacak Nissibi Köprüsünün inşa edilmesi ile bölgedeki ulaşımın daha rahat ve güvenli bir şekilde yapılmasına imkan vereceğini, zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunacağını vurgulayan Sodan, yapılacak olan köprüye ilişkin teknik bilgiler verdi.
    
     -Kahtadan Berat Kandili kutlama mesajları-
    
     Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
     Başkan Turanlı, mesajında Berat Kandilini idrak etmenin sevincinin yaşandığını ve İslam alemi için önemli bir gün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Şükürler olsun ki yüce Rabbimiz bir kez daha bizleri bu geceye kavuşturmayı nasip etti. Beraat Kandili, Rabbimizin affını kazanmak için bizlere adeta fırsat olabilecek olan çok mübarek bir gecedir.
     Bu vesile ile tüm halkımızın rahmet, merhamet ve af kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mübarek berat gecesini kutlar, hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ederim.
     CHP Kahta İlçe Başkanı Abdullah Erdem ve MHP Kahta İlçe Başkanı Abdullah Seçilmiş de yayımladıkları mesajlarında Kahtalıların ve tüm İslam aleminin gecesini kutladı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan/İsmail Kaya
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER