Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Adıyaman Bilim, Sanayi ve Ticaret Müdürü Uluçay: Yeni teşvik yasasından dolayı ilimize yoğun talep ver


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Bilim, Sanayi ve Ticaret Müdürü Mehmet Sait Uluçay, Yeni Teşvik Yasasından dolayı Adıyamana yoğun bir talep olduğunu söyledi.
     Uluçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayi alanında hızlı bir şekilde gelişmelerin yaşandığı belirterek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Uluçay, Organize Bölgelerinde yapılan alt yapı çalışmaları ile ilgili olarak, şunları kaydetti:
     Adıyaman Organize Sanayi Bölgelerinde ile çalışmalar aralıksız devam ediyor. Adıyaman OSBde bütün arsalar tahsis edildiğinden yatırımcılara arsa tahsis etme imkanımız kalmamıştı. Bu sebeple biz ilçelerdeki OSBlerin alt yapı çalışmalarını biran önce tamamlanması için çaba sarf ediyoruz.
     Bu konuda alt yapı olarak inşaatlar devam etmektedir. 2013 yılında tamamlanması gereken alt yapı çalışmasını yıl sonunda tamamlayacağız. Çünkü son teşvik yasasının çıkmasından sonra ilimize yoğun bir talep var. Şuana kadar bize iyi bir müracaat var. Ondan dolayı alt yapı çalışmalarını daha da hızlandırdık.
     Talepte bulunan yatırımcılara yer tahsislerinin devam ettiğini ifade eden Uluçay, şöyle devam etti:
     Şuanda Merinos firmasına Besni ilçesinde OSBde ki talebine yer tahsisini yaptık. Yine Kahta ilçesine yoğun talep ver. Özellikle il dışındaki sanayiciler bize çok talepte bulunuyorlar. Yer tahsislerini yaptık. Şuanda 2 tanesi inşaatına başladı. 10 yatırımcının da yer tahsis işlemini hazırlıyoruz. Bu yatırımcılarımız, Seramik Fabrikası, Tekstil, Şekerleme gibi işletmeler açacaklar. Bunlar ilimizin istihdamına önemli katkıda bulunacaktır.
     İş adamlarına Adıyamana yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulunan Uluçay, şu görüşleri dile getirdi:
     Artık büyük şehirlerde üretim yapılması çık zorlandı. Maliyetler çok arttı. OSBlerde yatırım yapıldığı zaman bir alt bölgedeki teşvik imkanlarından yararlanıyor. Bunun için bizim ilçelerimizin yapılan her yatırım 6. Bölgedeki teşvikten yararlanıyor. Bu sebeple büyük bir fırsattır. Bu fırsatın değerlendirilmesini istiyoruz. Tüm sanayicilerimizi bekliyoruz, onlara iyi bir şekilde yardımcı olacağız, elimizi ve yüreğimizi taşın altına koyacağız. Kendilerine tüm imkanları sunmayı taahhüt ediyoruz. Kendilerine de kar olarak önemli katkısı olacaktır..
    
     -Rehber öğretmenler tercih danışmanlığı yapacak
    
     Kahtada, sınava giren öğrencilere danışmanlık yapmak amacıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (RAM) tarafından Kariyer Danışma Merkezleri (Tercih Bürosu) kuruldu.
     Bu merkezde, rehber öğretmenler 16 Temmuz-10 Ağustos 2012 tarihleri arasında Kahtada sınava giren öğrencilere tercih danışmanlığı yapacak.
     RAM Müdürü Murat Ardıç, yaptığı açıklamada, Tercih Danışma Merkezlerinin Kahta Lisesi ve Kahta İmam Hatip Lisesinde açıldığını belirterek, SBS ve YGS-LYSye sınavına giren bütün öğrencilerin istedikleri bir öğretim programına girmelerini diledi.
     Ardıç, şu bilgileri verdi:
     Geçen senelerde bir çok öğrencinin, puanı iyi olmasına rağmen tercih hatası yüzünden boşta kaldıklarını ve bu tür sıkıntıların yaşanmaması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve RAM tarafından YGS-LYS ve SBS sınavları sonrasında öğrencilerin doğru ve bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olmak ve velilerin bilgilendirilmesi için Tercih Danışma Merkezleri oluşturuldu.
     Sadece ilçemizdeki öğrencilerde değil, ülkemizin her tarafındaki öğrencilerde görülen tercih hatası kavramını ortadan kaldırmak,ilerde mutlu ve verimli şekilde sürdürecekleri bir meslek sahibi olmalarını sağlamak için rehber öğretmenlerimiz tercih yapacak öğrencilerimize yardımcı olacaklar.
    
     Muhabir: Hakan Furkan/İsmail Kaya
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER