Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Gölbaşında zabıta fırın denetimi yaptı


ADIYAMAN (A.A) - Gölbaşı Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan ayı dolayısıyla başta fırınlar olmak üzere, gıda üretimi, satışı ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.
     Belediye Zabıta Müdürlüğü konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayı öncesi gıda denetimleriyle ilgili çalışmalara hız verdiklerini belirtti.
     Açıklamada, şu bilgiler verildi:
     Özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan yerler ile et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme üretimi yapan yerlerdeki resmi kontrollerini titizlikle sürdürülmekte olup tüketicilerin ambalajsız, açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni bulunmayan firmalara ait ürünleri satın almayınız, ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığını kontrol ederek ve satın alınan gıdalarla ilgili ihbar ve şikayetlerini 153 Alo Zabıtayı veya 04167818498 telefonla zabıta Müdürlüklerine bildiriniz.
    
     -Başkan Yusuf Özdemirin Ramazan mesajı-
    
     Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, 11 ayın sultanı Ramazanın, cömertlik, bereket, huzur ve dayanışma getirdiğini belirtti.
     Özdemir, Ramazan ayı dolayısı ile yayınladığı mesajında, şunları kaydetti:
     Sevgi, saygı, yardımlaşma ve sabır temelleri üzerine oturan Ramazanı, getirdiği güzellikleri tadarak yaşamak gerekir. Ramazanın insanlara, yokluğa, sıkıntıya, sabretmek zorunda kalabileceğini öğreten ciddi bir eğitim metodu. Ramazan, insanın her an yokluğa düşebileceğini, her zaman her istediğini yapamayacağını öğretir. Yemek, içmek gibi nimetlerden belli bir süre vazgeçerek sağlığa kavuşmayı, sıkıntıya, strese göğüs gererek mutluluğa ulaşmayı Ramazan ile fark edebiliriz.
     Her yönüyle bereket yüklü Ramazan ayında zenginle fakirin paylaşması ve dayanışması maddi ve manevi bereketi artırır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin nurunun üstümüze düştüğü Ramazanda, sevgi, saygı ve sabrımızı kaybetmemeliyiz. Fakir fukarayı, dul, öksüz ve yetimleri, düşkünleri, ihtiyarları, ihtiyaç sahiplerini gözeterek, yardım ederek, onlarla el ele vererek bu güzellikleri paylaşmalıyız. Bu vesileyle İslam aleminin ve hemşerilerimizin başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olarak değerlendirilen mübarek Ramazan ayını tebrik eder, sağlık, esenlik ve mutluluk içinde hep birlikte Bayrama ulaşmayı temenni ederim
    
     -Başkan Turanlıdan Ramazan mesajı
    
     Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı bir mesaj yayınlayarak tüm halkın Ramazan ayını kutladı.
     Başkan Turanlı yayınladığı mesajında manevi duyguların en üst seviyeye ulaştığı bu mübarek aya ulaşmanın heyecanının yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayına ulaşmış bulunuyoruz. Ramazan ayı hoşgörü, muhabbet, şefkat, merhamet ve rızkın bol olduğu değerli bir aydır. Sevinç ve kardeşlik duygularının çoğaldığı, insanların mutlu bir şekilde kucaklaştığı Ramazan ayının siz değerli vatandaşlarım için bolluk ve bereketli geçmesini dilerim. Bu vesile ile mübarek Ramazanın tüm İslam alemine, tüm dünyaya barış, huzur ve hayırlar getirmesini niyaz ederim.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi/İsmail Kaya
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER