Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
     Vali Mahmut Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, merkezin psikiyatri hastalarının tedavisi için önemli bir çalışma alanı olacağını söyledi.
     Demirtaş, merkezin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, buradaki çalışmaları yakından takip edeceğini ve bu merkezin gelecek yıllarda hem örnek hemde iyi bir veri kaynağı olacağını ifade etti.
     Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin tanıtımını yapan Dr. Meltem Şükran Güllü Kanal ise ruhsal hastalığı olan kişilerin tedavileri çok uzun bir zaman aldığını ve onun için bu merkezin çok önemli olduğunu söyledi.
     Kanal, şunları kaydetti:
     Bu hastalarımızın tedavileri uzun sürüyor. Ayrıca tedaviye ara vermemeleri gerekiyor. Bu açıdan gerek ev ziyaretleri gerek hastalara telefonla ulaşmaları noktasında burada kayıt altına alınacaklar. Tedavileri bu şekilde aksamayacak. Üstelik kaybettikleri bir takım beceriler var. Bunlardan sosyal becerileri. Yani insanlarla iletişim kurabilmeleri. Toplum içerisine girebilme. Burada ekibimizle birlikte bu kişilerle birlikte olarak sosyal becerilerini tekrar kazandıracağız. Terapi programlarımızla aile eğitimleri, hastaların psikolojik tedavileri yapılacak. Bu şekilde hastaların tekrardan topluma kazandırılmasını sağlayacağız.
    
     -El Ele Gençlik projesi kapsamında turnuvalar düzenlenecek
    
     Çelikhan Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen El Ele Gençlik projesi kapsamında turnuva düzenleneceği bildirildi.
     Dernek Başkanı Akif Arduç, yaptığı açıklamada, hazırladıkları projeyi uygulamaya koyduklarını belirtti. Çalışmalar kapsamında farklı branşlarda 3 turnuva düzenleyeceklerini ifade eden Arduç şunları kaydetti:
     Bu proje Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Adıyamanda kabul edilen tek proje. Bu anlamda mutluyuz. Önümüzdeki günlerde eş zamanlı satranç, futbol ve voleybol branşlarında turnuva tertip edeceğiz. Ayrıca başarılı olan takımları turnuva sonunda Trabzon gezisine göndereceğiz.
    
     -Psikiyatri hastaları sosyal etkinliklerle topluma kazandırılacak
    
    
     Muhabir: Hakan Furkan - Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER