Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Aile danışmanlığı eğitimi başladı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde, aile danışmanlarının yetiştirilmesi amacıyla eğitim programı başlatıldı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, aile danışma merkezlerinde çalışabilecek aile danışmanların yetiştirilmesi amacıyla açılan eğitim programına 90 aday katıldı. Sertifika programına katılan adayların 465 saat eğitim görecekleri belirtilen açıklamada, eğitimi başarıyla tamamlayanların, aile danışmanı olarak çalışabilecekleri ifade edildi.
    
     -Adıyaman Üniversitesi ile Rusya üniversiteleri arasında işbirliği anlaşma
    
     Adıyaman Üniversitesi ile Rusya Federasyonu üniversiteleri arasında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla anlaşma imzalandı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rusyada eğitim veren 3 üniversiteyle işbirliği anlaşmalarının imzalandığı, 3 üniversiteyle de ön görüşme yapıldığı belirtildi.
     Üniversitenin dış ilişkilerden sorumlu Rektör Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Suat Aşkın ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Murat Ayanın Rusya ve Tataristan Özerk Cumhuriyetinin farklı şehir ve üniversitelerine ziyaret yaptıkları hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Yapılan ziyarette ön görüşmeleri Haziran gerçekleştirilen Kazan Federal Üniversitesi, Naberejniye Çelni Pedagoji Enstitüsü ve Aryol Devlet Üniversitesi ile eğitim işbirliği anlaşmaları gerçekleştirildi. Lobaçevskiy, Moskova Devlet Bölge Üniversitesi ve Plihanova Ekonomi Üniversitesi ile ise işbirliği anlaşmaları imzalanmak üzere ön görüşmeler yapıldı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER