Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Tutta, Öğretmenin Sınırı Yok semineri düzenlendi


ADIYAMAN (A.A) - Tut ilçesinde, Öğretmenin Sınırı Yok projesi kapsamında seminer düzenlendi.
     Tut Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, projenin öğretmenlerin, kişisel ve mesleki gelişimlerine yardımcı olmak, sorgulayan ve araştıran eğitim modeline katkı sunmalarını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) işbirliğinde yürütüldüğü belirtildi.
     Eğitimlere şu ana kadar ilçedeki 10 okuldan toplam 92 öğretmenin katıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Gönüllülük esasına göre gerçekleşen eğitimde, okullarda öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmış çalışma örnekleri sunuldu. Farklı öğrenme biçimlerindeki örnek uygulamaların paylaşıldığı eğitim öğretmenlerimizin beğenisini topladı. Eğitim alan öğretmenlere MEB ve ÖRAV onaylı sertifika verilecek.
    
     -Gölbaşı Belediyesi dereleri temizliyor
    
     Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, kış mevsiminin gelmesiyle taşkınlardan korunmak için dere ıslah çalışması başlattıklarını söyledi.
     Mimar Sinan Mahallesindeki derelerden başlayan çalışmaların diğer derelerde de devam edeceğini ifade eden Özdemir, çalışmaya ilişkin şu bilgileri verdi:
     Yaz mevsimi sonunda yapılan dere ıslah çalışmaları, su baskınlarına engel olmak, yağmur sularının dere kesitine zarar vermesini önlemek, dere yatağındaki çöplerin ve diğer malzemelerin çıkarılmasını ve dere yatağının kaynağından ağza kadar temizlenmesini sağlamak amacıyla yapılıyor. Çalışmalar sayesinde, erozyonla veya serbest hafriyatla gelen sürüntü malzemesinin dere yatağını ve ağzını tıkaması engellenecek, dere yatakları içine yıllardır birikmiş olan atıkların oksijensiz ortamda bozulması sonucu koku üreten kimyasalların reaksiyonları durdurulacak.
    
     -Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Akpınara plaket
    
     Çelikhan Fatih İlköğretim okulu Müdürü Mehmet Akpınara, Elazığın Palu İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğüne atanması dolayısıyla plaket verildi.
     Kaymakamlık toplantı salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk ve okul müdürlerinin de katıldığı toplantıda plaketi alan Akpınar, yetkililere teşekkür etti.
     Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, Akpınarın deneyimli bir eğitimci olduğunu, yıllardır kendisinden bu konuda destek aldıklarını belirtti.
     Akpınarın Palu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmasının kendilerini sevindirdiğini ancak deneyimli bir okul müdürü kaybettikleri için de üzüntülü olduklarını dile getiren Aktürk, Akpınara yeni görevinde başarılar diledi.
     Mehmet Akpınar onuruna verilen veda yemeğine, Kaymakam Ömer Dağdeviren, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, Şube Müdürü Ali Ayaz ve okul müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi - Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER