Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -SGK, Tutta bilgilendirme toplantısı düzenledi


ADIYAMAN (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünce Tut ilçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     SGK Adıyaman İl Müdür Yardımcısı Aziz Varol ve diğer görevliler, Tut Lisesi toplantı salonunda 5510 Sayılı Kanunla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığının SGK adı altında birleşmesi ve değişen uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
     Toplantıya, kamu kurumlarının yönetici ve çalışanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve köy muhtarları katıldı.
    
     -Gölbaşında çevre düzenlemesi-
    
     Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ilçeyi daha modern bir görünüme kavuşturmak amacıyla okul ve camilerde çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
     Kuru Geçit Caminde de çalışmalara en kısa sürede başlanacağını ifade eden Özdemir, çalışmalarla daha huzurlu bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.
    
     -Böceklerle mücadele çalışmaları-
    
     Gölbaşı Belediyesince havaların ısınmasıyla karasinek, sivrisinek ve larva mücadelesi için ilaçlama çalışmalarına başlandığını bildirildi.
     Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ilaçlama ekiplerinin ilçe sınırlarındaki sulu ortamlar ve besihanelerden çıkarılan hayvan gübreleri ilaçlandığını belirtti.
     Çalışmalarda özellikle doğaya zarar vermeyen ve kimyasal olamayan ilaçlar kullanıldığını ifade eden Özdemir, Vatandaşlarımızın duyarlı davranarak özellikle karasinek üremesinin kontrol altına alınmasında evsel atıklarını çöp bidonlarına atmaları ve besihane gübrelerini de kısa aralıklarla şehir dışına taşımaları gerekmektedir dedi.
    
     -Mezarlığa gül ve çam dikildi-
    
     Çelikhan ilçesinde sivil toplum kuruluşları tarafından şehir mezarlığına gül ve çam fidanı dikildi.
     Çelikhan Eğitim, Kültür ve Kalkındırma Derneği öncülüğünde müftülüğün de desteği ile Orman işletme Müdürlüğünden temin edilen fidanlar toprakla buluşturuldu.
     Dernek Başkanı Akif Arduç, ilçedeki bütün sivil toplum kuruluşlarının desteği ile gerçekleştirdikleri etkinliğin amacına ulaştığını söyledi.
     Arduç, 200 çam fidanı 400 de gül dikimi gerçekleştirildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi - Mustafa Aloğlu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER