Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Çelikhanda "Bulam tarihi" konulu konferans


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanın Çelikhan ilçesinde "Bulam Tarihi" konulu konferans verildi.
     Çelikhana bağlı Pınarbaşı Belediyesi tarafından belediye konferans salonunda gerçekleştirilen konferans öncesi konuşan Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, Pınarbaşılıların ilk defa bilimsel olarak tarihlerini dinleme şansına sahip olacaklarını söyledi.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Öğretim Üyesi Prof. Faruk Söylemez, ilçeye bağlı Bulam köyü tarihinin 1500lü yıllara dayandığını kaydetti.
     Tarihte deprem, salgın hastalık ve savaşlar nedeniyle Bulamın nüfus yapısının sürekli değiştiğini ifade eden Söylemez, Osmanlı arşivlerinde Bulamın adının çok sık geçtiğini belirtti.
    
     -Gölbaşında "Son siyasal süreç ve sosyalistlerin tutumu" konferansı yapıldı
    
     Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) tarafından Gölbaşı ilçesinde "Son siyasal süreç ve sosyalistlerin tutumu" konulu panel düzenledi.
     ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleşen konferansta, partilerinin Kürt meselesinin barış ve demokratik çözümü çerçevesinde, Türkiyenin her yerinde toplantılar düzenlediğini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu - Emin Tezerdi / Hakan Furkan / Ömer Fansa
     Ekip: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER