Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Bursa Valisi Harput: "Eğer biz, Peygamberimizin getirdiği ilkeleri gerçek manada uygulayabilseydik, bugün dünyada ne zulümler, ne haksızlıklar ne ahlaksızlar, ne de başka fecaatler olurdu" (Fotoğraflı-G


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Eğer biz, Peygamberimizin getirdiği ilkeleri gerçek manada uygulayabilseydik, bugün dünyada ne zulümler, ne haksızlıklar ne ahlaksızlar, ne de başka fecaatler olurdu" dedi.
     Harput, Şehreküstü Meydanında Bursa Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, insanlığın Hz. Muhammedin dünyaya getirdiği birlik, beraberlik, sevgi, saygı, kardeşlik ve hoşgörü duygularına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu söyledi.
     Hz. Muhammedin insanlığa rahmet olarak gönderildiğini ve "en güzel" olarak dünyaya lütfedildiğini belirten Harput, şöyle konuştu:
     "Bugün Ona ümmet olan bizler, kendimizi Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle fert, cemiyet, kurum, millet ve İslam toplumu olarak sorgulamak ve Ona ne kadar yakın ya da uzak olduğumuzu vicdanlarımızda muhasebe etmeliyiz. Eğer biz, Peygamberimizin getirdiği ilkeleri gerçek manada uygulayabilseydik, bugün dünyada ne zulümler, ne haksızlıklar ne ahlaksızlar, ne de başka fecaatler olurdu. Bu manada eğer Müslümanız diyorsak o dinin yüce önderi Peygamberimizi çok iyi tanımak mecburiyetindeyiz. O, en mükemmel insan, baba, eş, devlet adamı, komutan idi."
     Konuşmaların ardından Mehter Takımı, konser verirken, Harput ve beraberindekiler, "7. Kitap Kültür ve El Sanatları Günleri, Gıda, Giyim ve El Sanatları Kermesi"ni gezdi.
     Törene AK Parti Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Mustafa Öztürk, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa Müftü Vekili Yunus Can da katıldı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER