Adıyaman SGK Müdürü Tekin:

Adıyaman SGK Müdürü Tekin: -2011 yapılandırmasını yatırmayan veya aksatan işveren ve esnaf için büyük fırsat var, bunun değerlendirilmesi lazım


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Kasım Tekin, 6111 sayılı bazı alacakların yapılandırılmasının, işveren ve esnaf için büyük bir fırsat olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
     Tekin, yaptığı açıklamada, kanunun yürürlüğe girdiğini ve bu yasadan faydalanmak isteyenlerin 1 Ekim 2012 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiğini ifade etti.
     Yeni yasanın işveren ve esnaf için büyük bir fırsat sağladığına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi:
     Söz konusu ihyadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın en geç 1 Ekim tarihine kadar örneği Müdürlüklerimizde bulunan Ek-1 formu ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca 5510 sayılı kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bendi kapsamında çalıştırılan sigortalılardan kaynaklanan borçlar için e-Sigorta kanalıyla müracaat edilmesi mümkün bulunduğundan, e-Sigorta kanalıyla müracaat eden borçlular tarafından ayrıca dilekçe ile müracaat edilmesine gerek bulunmamaktadır. Kapsama giren borçlularca yapılacak başvurular üzerine, 6111 sayılı Kanun uyarınca hazırlanmış, ancak ödeme yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi nedeniyle bozulmuş olan ödeme planları yeniden aktif hale getirilerek ihya edilecektir.
     Ödeme planlarının yeniden aktif hale getirilmesi sırasında daha önce başvuru formunda beyan edilen taksit sayısının esas alınacağına dikkat çeken Tekin, şunları kaydetti:
     Bu çerçevede, ihya işlemleri sırasında peşin ödeme başvurusunda bulunmuş olan borçlulara ilişkin ödeme planları peşin olarak, taksitle ödeme başvurusunda bulunmuş olan borçlulara ilişkin ödeme planları da tercih edilmiş taksit süresi esas alınarak hazırlanacaktır. Kapsama giren borçları 6111 sayılı kanun uyarınca yeniden yapılandırıldı.
     Ancak ödeme yükümlülüklerini yerine getirmemeleri nedeniyle yeniden yapılandırma anlaşmaları bozulmuş olan borçlulara ilişkin ödeme planları yeniden aktif hale getirildikten sonra, varsa bozma işleminin yapılmasının ardından bu kanun kapsamında yapılandırılan alacaklara karşılık ödenen tutarlar bu kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerin en eski vadeli olanından başlanılmak üzere ve tahsil edildikleri tarihler dikkate alınarak mahsup edilecektir.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyaman SGK Müdürü Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER