Adıyaman Üniversitesinden kısa kısa

Adıyaman Üniversitesinden kısa kısa -Aşçılık programı öğrencileri stajlarını kendi okullarında yaptı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı öğrencileri stajlarını kendi okullarında yaptı.
     Öğrenciler staj programı kapsamında domates salçası, biber salçası ve turşu yapmayı, kurutulmuş sebzeler, çeşitli baharatlar, erişteler hazırlamayı öğrendi. Tatillerinden ödün verdiklerini belirten öğrenciler, staj süresi boyunca yaptıkları işlerden keyif aldıklarını dile getirdiler.
    
     -Uygulama Oteli malzemeleri MYO atölyesinde hazırlandı
    
     Adıyaman Üniversitesi bünyesinde kurulan Uygulama Otelinin bazı malzemeleri Meslek Yüksek Okulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü öğretim elemanları tarafından hazırlandı. MYO tekstil atölyesinde dikilen yaklaşık beş bin parçadan oluşan malzemeler; perde, masa örtüsü, yastık, çarşaf, sandalye giydirmeleri ve masa kapaklarından oluşuyor.
    
     -Adıyaman Üniversitesine aydınlatma
    
     Adıyaman Üniversitesi merkez kampüsünün aydınlatılması için başlatılan çalışmalar kapsamında yürüyüş ve çevre yollarına 44 dekoratif aydınlatma direği dikildi.
     Kampüs çevre düzenlemesi birinci etap çalışması kapsamında, merkez çekleştirilen çalışmada merkezi derslikler, Mediko-Sosyal Binası ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi arasında bulunan yürüyüş ve çevre yollarında aydınlatma direkleri dikildi. Kampüsün güvenli ve güzel bir görünüme kavuşması amacıyla eğitim-öğretim yılı öncesi tamamlanan çalışmanın yanında ikinci etapta kampüs çevre düzenleme ve aydınlatma işi kapsamında da çevre ve yürüyüş yollarına 160 yeni dekoratif direk daha dikileceği bildirildi.
     Bu çalışmanın da önümüzdeki 2-3 ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyaman Üniversitesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER