Adli yıl açılış töreni

Adli yıl açılış töreni


KONYA (A.A) - 2012-2013 adli yıl açılışı, Konya Adalet Sarayında düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
     Konya Barosu Başkanı Avukat Fevzi Kayacan, açılışta yaptığı konuşmada, adalet beklentisi içinde olan vatandaşlara yapılması gereken etkin, kaliteli ve verimli bir yargısal hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi.
     Yargı yerlerinin sığınılacak son liman olduğunu belirten Kayacan, önyargı, sempati, antipati ve düşünceleri bir yana bırakarak çalışmak zorunda olduklarını ifade etti.
     Kayacan, şunları kaydetti:
     Memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki; sadece fiziki anlamda değil, çalışma şekli, iyi niyetle, özveriyle ortaya konulan çalışma yöntemleriyle de örnek bir adliyeyiz. Sorunlarımız vardır, olacaktır. Bu sorunların çözümünde de güçlü bir irade Konya adliyesinde mevcut.
     Konya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hayrettin Semerkant ise adalet tesisinin toplumda yalnızca birliği sağlamakla kalmadığını, bireylerde yaşama sevinci ve geleceğe yönelik en güçlü umutları da yeşerttiğini dile getirdi.
     Semerkant, adli yıl açılışı dolayısıyla bu akşam düzenleyecekleri kokteylin artan terör olayları nedeniyle iptal edildiğini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Adliye Sarayındaki Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Adli yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER