Adnan Menderes Mahallesine 2 bin çınar

Adnan Menderes Mahallesine 2 bin çınar


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Hacımehmet Ovası olarak bilinen Adnan Menderes Mahallesi-ne 2 bin adet çınar ağacı dikileceğini söyledi.
     Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl başlatılan Çınarova Projesinin devam ettirildiğini söyledi. Proje kapsamında, daha önce Kaçkar Sokaka 50 adet çınar ağacının törenle dikildiğini hatırlatan Koçal, proje kapsamında 2 bin çınar ağacını dikeceklerini belirtti.
     Koçal, bu bölgenin yeşile bürüneceğini belirterek, "Yıl sonuna kadar bütün ağaçlar dikilmiş olacak. 6 metre aralıklarla yaklaşık 3 metre boyundaki çınar ağaçlarının dikilmesi ile Hacımehmet Ovası, Çınarovaya dönüşecek. 2 bin çınarın dikimine Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak olan ihalelerden sonra başlanacak. Bölge yeşil bir görünüme kavuşacak" diye konuştu.
     17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde Hacımehmet Ovasında çok can kaybının yaşandığını hatırlatan Koçal, "Burayı artık depremle anılan bir yer olmaktan çıkarmak istiyoruz. Buranın artık Çınarova olarak anılmasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Adnan Menderes Mahallesine 2 bin çınar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER