Afgan mülteciler spor salonuna yerleştirildi

Afgan mülteciler spor salonuna yerleştirildi -Ardahanda bulunan 104 mülteci, spor salonunda kurulan çadırlarda barınacak -Vali Yardımcısı Pişkin: -Nisan ayına kadar Avrupa Birliği tarafından mülteci olup olmayacakları karara


ARDAHAN (A.A) - Ardahanda barınan 104 Afgan mülteci, spor salonunda kurulan çadırlara yerleştirildi.
     Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afgan ailelerin Ardahanda misafir olduğunu belirterek, mülteciler için Kazım Karabekir Spor Salonu içinde çadır kurulduğunu söyledi.
     Mültecilerin nisan ayına kadar kentte barınacağını ifade eden Pişkin, Kışı bizimle birlikte geçirecekleri için en uygun yer şuan spor salonu olarak belirlendi. Misafirlerimizi spor salonuna yerleştirdik, nisan ayına kadar Avrupa Birliği tarafından mülteci olup olmayacakları karara bağlanacak dedi.
     Mültecilerin belli zamanlarda Ankarada mülakata tabi tutulduğunu anlatan Pişkin, şunları kaydetti:
     Mültecilik talepleri kabul edilirse, belirlenen ülkelere gönderilecekler. Ardahanda misafir oldukları süre zarfında her türlü desteği ve yardımı en iyi şekilde vermenin gayreti içindeyiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla bize düşen neyse o yapılıyor. İlimizin imkanları dahilinde en güzel ev sahipliğini yapmaya çalışıyoruz. Bu insanlar sonuçta kentimizde misafirler. İhtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayıp, memnun şekilde göndermek istiyoruz.
     Vali Yardımcısı Pişkin, ramazan ayının ilk haftasında 7 kişiden oluşan Afgan ailenin kente geldiğini ve mültecilerin sayısının 104e ulaştığını bildirdi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci de mülteciler için yaklaşık bin metrekarelik alana 18 çadır kurduklarını ifade ederek, Bu çadırlarımızda hem aileler hem de gençler kalıyor. Kendileri bu çadırlarda rahat olduklarını ifade etti. Özellikle kış için en ideal ortam burası oluşturuldu diye konuştu.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Afgan mülteciler spor salonuna yerleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER