AFPADdan aşçı adaylarına eğitim

AFPADdan aşçı adaylarına eğitim


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Profosyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) tarafından Afyonkarahisardaki meslek yüksekokulları ile meslek lisesi öğrencilerine bir günlük mesleki eğitim konferansı verileceği bildirildi.
     AFPAD Başkanı Hamza Kalkan, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisarda turizmin her geçen gün geliştiğini, buna paralel olarak otellerin kalifiye eleman ihtiyacının had safhada olduğunu kaydetti.
     AFPAD olarak meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilere bir günlük eğitim konferansı vereceklerini aktaran Kalkan, şunları belirtti:
     AFPAD ve Türkiye Aşçılar Federasyonu ile özel sektör-okul işbirliğini devam ettirmek ve yarın bizlerin yerine mutfaklarımızın idaresini ele alacak öğrencilerimizin, deneyimli usta şeflerimizden bilgi paylaşımı adı altında bir konferans düzenliyoruz. Konferansa katılacak şefler tarafından sektörün güncel gelişimi, Türk mutfağının dünya mutfakları arasındaki yeri, Türk mutfağı ve aşçısının günümüzde ve gelecekte nerede olması gerektiği, konusundaki bilgilerini genç meslek adaylarıyla paylaşacaklar.
     Kalkan, konferansın 11 Martta Sandıklıdaki bir termal otelde düzenleneceğini duyurdu.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber AFPADdan aşçı adaylarına eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER