Afrikanın en büyük külliyesi için yardım

Afrikanın en büyük külliyesi için yardım talebi -Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneğinin, Ganada yapımına başladığı külliye için, Ganalı Abdul Nasr Uddin, Samsunlu cemaatten yardım talebinde bulundu


SAMSUN (A.A) - Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneğinin, Ganada yapımına başladığı külliye için, Ganalı Abdul Nasr Uddin, Samsunlu cemaatten yardım talebinde bulundu.
     Büyük Camide, sabah namazı sonrası cemaate seslenen Uddin, 15 yıl önce Samsunda eczacılık eğitimi gördüğünü ve Ganada yaşamını sürdürmeye devam ettiğini söyledi.
     Gana Hükümetinin başkent Akrada cami yapımı için 17 yıl önce 22 dönüm arsa tahsis ettiğini, 12 yıl önce temeli attıklarını ancak bugün camiyi tamamlayamadıklarını anlatan Uddin, Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneğinin, Ganada Afrikanın en büyük külliyesinin yapımına başladığını belirtti.
     Diyanet İşleri Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığının Afrika ülkeleriyle başlattığı Kardeş Ülke, Kardeş Şehir kampanyasında Gananın başkenti Akra ile Samsunun kardeş şehir olduklarını hatırlatan Uddin, cemaatten, caminin yapımı için destek istedi.
     Uddin, şu ifadelerde bulundu:
     Bir önceki Samsun ziyaretinde büyük bir erzak yardımı yaparak bedensel açlığımızı giderdiniz, şimdi ruhsal açlığımızı gidermek için buradayız. Sizin de belki cami ihtiyacınız olabilir ama böyle büyük ve güzel cami Gananın hiçbir yerinde yok. Bundan dolayı sizlerden yardım bekliyoruz, dedeleriniz Osmanlı gibi siz de Ganaya yardım edin. Samsun ile kardeş şehir olunca çok sevindik. Belki evlerinizde kahvaltı sofralarınızda çeşit çeşit yiyecekleriniz vardır ancak Ganadaki bir çok Müslüman kardeşiniz sofrasında çay, süt veya en fazla yumurta vardır. Bu böyle ben eczacıyım benim durumum iyi olmasına rağmen bizim soframız da böyledir.
     Abdul Nasr Uddinin, konuşmasından sonra Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk cemaate vaaz verdi.
     Vaazın ardından cemaatten bazı kişiler yardımda bulundu. Cuma namazı sonrası da yardımların alınacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Afrikanın en büyük külliyesi için yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER