Afyonkarahisara 5 milyon liralık tarımsal yatırım

Afyonkarahisara 5 milyon liralık tarımsal yatırım desteği


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, 5 başvuru çağrı döneminde toplam 5 milyon liralık tarımsal yatırım desteği kazandırdı.
     İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Koordinatörlük binasında, 5inci başvuru çağrı dönemi başvurusu kabul edilen 4 kişiyle sözleşme imzalanması dolayısıyla düzenlenen törende, 5inci dönemde Sandıklı ilçesine bağlı Kusura beldesi ve Karacaören köyünde 50şer başlık süt inekçiliği projeleri için toplam 2 milyon 800er bin lira yatırım yapılacağını ve bu bedelin yüzde 65i olan 1 milyon 800 bin liranın hibe olarak karşılanacağını bildirdi.
     İscehisar ilçesi Seydiler beldesinde bir üreticinin mevcut ahırını kurumdan alacağı hibeyle teknolojik makine ve ekipmanla donatacağını belirten Şehitoğlu, bir süt işleme tesisinin de hibe desteğiyle yaklaşık 1 milyon 600 bin liralık yatırım gerçekleştireceğini söyledi.
     Şehitoğlu, 5inci çağrı dönemi kapsamında 4 başvuru sahibiyle imzalanan sözleşmelerle Afyonkarahisara yaklaşık 5 milyon liralık yatırım kazandırıldığını dile getiren Şehitoğlu, şöyle devam etti:
     İlk çağrı ilanının yayımlandığı 1 Temmuz 2011den bu yana Afyonkarahisara yapılacak yatırımlar için İl Koordinatörlüğü toplam yaklaşık 20 milyon liralık sözleşme imzalamış olup, 6ncı başvuru çağrı döneminde alınan başvuruların incelemesi devam etmektedir. Sözleşme imzalanan yatırımlar bir bir hayata geçmektedir. Zaman ilerledikçe yatırımcı ve danışman firmalar daha nitelikli projelerle geliyor. Daha fazla sayıda başvuruyla sözleşme imzalıyoruz. Özellikle süt çiftliği ve süt işleme alanlarında her dönem belli sayıda nitelikli projeler almaya başladık. Bu başvuruları neticelendiriyoruz. Önümüzdeki çağrı dönemlerinde bu yatırım değerinin katlanarak büyüyeceğine inanıyorum.
    
     -Jeotermal enerjili seralarda süs bitkisici yetiştiriciliği önerisi-
    
     Afyonkarahisarın özellikle süs bitkileri üretiminde önemli maliyet avantajlarına sahip olacağını anlatan Şehitoğlu, süs bitkisi yetiştiricilerinin termal enerjiyle seralarını kurduğunda maliyetin iyice azalacağını ifade etti.
     Şehitoğlu, süs bitkisi yetiştiriciliğinin istihdama da önemli katkı sağlayacağı bilgisini vererek, IPARD programı kapsamında hibe desteği sağlanan et tavukçuluğu sektöründe de ilimiz iklimi, termal enerji olanakları, büyükşehirlere, tüketici nüfusa yakınlığıyla, pazarlama imkanlarıyla önemli bir potansiyele sahiptir dedi.
     Daha sonra, Şehitoğlu ile 5inci çağrı dönemi başvuru sahipleri arasında sözleşmeler imzalandı.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisara 5 milyon liralık tarımsal yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER