Afyonkarahisarda kötü tezahürat kamerayla tespit edilecek

Afyonkarahisarda kötü tezahürat kamerayla tespit edilecek -Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Güneş: 6222 Sayılı Kanun kapsamında bazı illerde sürdürülen kameralı tespit ve ceza uygulamalarının Afyonkarahisarda da uygula


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, ildeki müsabakalarda, hakemlere kötü tezahürat yapan ya da fiziki müdahalede bulunan kişilerin kolluk kuvvetleri tarafından kamerayla tespit edileceğini ve yasa gereği adli para cezasına çarptırılacağını söyledi.
     Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakem kurulu olarak AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ile toplantı yaptıklarını, yeşil sahalarda kötü tezahüratın önlenmesi konusunu görüştüklerini bildirdi.
     6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında gerekli müeyyidelerin bulunduğunu ifade eden Güneş, toplantıda, bu kapsamda bazı illerde sürdürülen kameralı tespit ve ceza uygulamaları örneklerini ortaya koyarak, Afyonkarahisardaki müsabakalarda da uygulanması taleplerini ilettiklerini kaydetti.
     Milletvekili Ürünün, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ve İl Jandarma Komutanı Okçin Akşitle görüşerek konunun ele alınmasını sağladığını ve bu konuda bazı kararlar alındığını bildiren Güneş, Afyonkarahisardaki müsabakalarda, artık kolluk güçlerinin kamera kayıt uygulaması başlayacak. Müsabakalarda hakemlere kötü tezahürat eden ya da fiziki müdahalede bulunan kişiler, kolluk güçleri tarafından kamerayla tespit edilerek adli para cezasına çarptırılacak dedi.
    
     -Emsal kararlar var-
    
     Hakeme kötü tezahürat edenlere yönelik emsal kararların bulunduğunu, İzmirde Bölgesel Hakem Uğur Topaloğluna tribünden hakarette bulunan 2 kişinin Karşıyaka 1. Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla 354er gün adli para cezasına çarptırıldığını, bu cezanın da 7 bin 80er lira para cezasına çevrildiğini anlatan Güneş, yine İzmirde il hakemi Mehmet Lütfü Tomuşa hakaret ve tehditte bulundukları gerekçesiyle 2 futbolcuya da aynı cezanın verildiğini ifade etti.
     Şuhut ilçesinde de bir hakeme fiziki müdahalede bulunmak amacıyla sahaya giren bir kişi hakkında 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını, kötü tezahüratta bulunun kişilere yönelik de en az 300 lira para cezası verildiğini hatırlatan Güneş, uygulamanın il genelinde standart hale geleceğini, bunun kötü tezahüratın önlenmesi adına önemli bir adım olacağını vurguladı.
     Güneş, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Afyonkarahisar Şubesi olarak hassasiyeti ve desteği nedeniyle milletvekili Ürüne teşekkür etti.
     Toplantıya, Ürün ve Güneşin yanı sıra İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Mustan Karaşahin, Bölgesel Hakem Ahmet Bayram, Bölgesel Hakem Ayhan Sekendiz, Bölgesel Yardımcı Hakemler Özkan Karapınar, Gökhan Esen, Savaş Demirtaş, Süleyman Gücek, İl Hakemleri Mehmet Aydın, Hilmi Karasoy, Tayfun Sarının da katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda kötü tezahürat kamerayla tespit edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER