Afyonkarahisardaki orman yangını

Afyonkarahisardaki orman yangını -Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sarıkaya: -Alevlerin bulunduğu bölümü çevreledik, yangın kısmen kontrol altında


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, Afyonkarahisarın İhsaniye ilçesine bağlı Basırlar köyü yakınlarındaki orman yangınına ilişkin Alevlerin bulunduğu bölümü çevreledik, yangın kısmen kontrol altında dedi.
     Yangının devam ettiği bölgeye giderek çalışmaları yöneten Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına Akhisar ve Denizliden gelen 2 helikopter, 20 arazöz, 15 teknik personel ile orman işçileri ve köylülerin de aralarında bulunduğu 150 kişinin müdahale ettiğini söyledi.
     Yangının geniş alana yayılmasına neden olan rüzgarın şiddetini kaybettiğini anlatan Sarıkaya, Karaçam ve meşe ağaçlarıyla kaplı alanda etkili olan yangının 5 hektarlık alanda etkili olduğunu tahmin ediyoruz. Rüzgarın şiddetinin sona ermesi ve müdahaleler üzerine, alevlerin büyük bölümü etkisini kaybetti. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Alevlerin bulunduğu bölümü çevreledik, yangın kısmen kontrol altında dedi.
     Sarıkaya, helikopterlerin hava kararıncaya kadar, diğer ekiplerin ise yangın tamamen söndürülünceye kadar çalışmaları sürdüreceğini bildirdi.
     İhsaniye ilçesi Basırlar köyü Çukurören mevkisindeki meşe ve karaçam ağaçlarıyla kaplı alanda başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyümüş ve 5 hektarlık alana yayılmıştı.
    
     Muhabir: Burak Aydın / Serdar Yılmaz / Deniz Açık
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER