Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Satıoğlu: -Afyonkarahisardaki patlamada şehit olan askerlerin yakınlarına vazife malulü maaşı bağlandı


KASTAMONU (A.A) - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, Afyonkarahisardaki patlamada şehit olan askerlerin yakınlarına vazife malulü maaşı bağlandığını bildirdi.
     Satıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vazife malullüğü maaşlarının şehit askerlerin bekar ve evli olmasına göre değiştiğini belirtti.
     Şehitlerden 17sinin bekar olduğu için sadece anne ve babasına ayrı ayrı 424er lira olmak üzere toplam 848 lira maaş bağlandığını ifade eden Satıoğlu, şu ifadeleri kullandı:
     Evli ve çocuk sahibi şehitlerimizin eşlerine ise 1018 lira, çocuğuna ise 509 TL bağlandı. Evli çocukların anne babasına ise ayrı ayrı olmak üzere 336 TL bağlandı. Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına ait mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuştu. Şehit ailelerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen yazıda şehitlerin Görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit olduğu belirtilmiş, doğal afet şehidi kavramı kamuoyunda tepki çekmişti. Görev şehidi tanımı yüzünden Terörle Mücadele Kanunu kapsamının dışında kalan 21 askerin ailelerine diğer şehit yakınları gibi haklar tanınmamıştı. 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun 45inci maddesi gereği bağlanan vazife malülü maaşlarının bağlanması normal bir uygulama. Biz başbakanımızın açıkladığı gibi maaş, iş hakkı ve 0 faizli konut hakkı tanınması imkanlarının da bu şehitlerin yakınlarına verilmesini istiyoruz. Başbakanımız şehitlerimizin, terör şehidi gibi her haktan faydalanacağını söyledi. Ancak halen şehitlerimizin yakınlarına iş hakkı verilmedi.
     Şehitlerin tüm haklarının verilmesini istediklerini de kaydeden Satıoğlu, Ayrıca orada şehit düşen rütbeliler için de çok büyük hak kaybı var. Onlar için de başbakanımızın söylediği gibi emsal aylığı bağlanması gerekiyor. Ancak şimdi geriye kalan yakınları bunun ancak yarısını alabiliyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER