Afyonkarahisarın kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü

Afyonkarahisarın kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü -TBMM İdare Amiri Kabakcı: Bugün de ülkemize, huzurumuza, insanımıza kast edenlere karşı, tek yumruk olarak kanımızın son damlasına kadar duracağımızı buradan bir kez daha seslendi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Bugün de ülkemize, huzurumuza, insanımıza kast edenlere karşı, tek yumruk olarak kanımızın son damlasına kadar duracağımızı buradan bir kez daha seslendirmek istiyorum dedi.
     Afyonkarahisarın işgalden kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü nedeniyle Anıtpark önünde, tören düzenlendi. Saygı duruşunun ardından ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, devlet büyüklerinin gönderdiği mesajlar okundu.
     TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, törende yaptığı konuşmada, Türk tarihinde Ağustos ayının ayrı bir yeri olduğunu belirterek, bu ayda Malazgirt Zaferi ile Anadolunun Türklere açıldığını, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile de Anadolu topraklarının Türkiye Cumhuriyetine ait olduğunun dünyaya ispat edildiğini söyledi.
     30 Ağustos, bir Milletin 7den 70e, malından canına tüm varlığını ortaya koyarak, hürriyet ve bağımsızlığının bedelini ödediğinin simgesidir diyen Kabakcı, şöyle konuştu:
     Dünyanın güçlü ve etkin ordularından birine sahip olan Türkiye, milli bütünlük ve güvenliğimize yönelik tehditleri bertaraf edecek güçtedir. Bugün de ülkemize, huzurumuza, insanımıza kast edenlere karşı, tek yumruk olarak, kanımızın son damlasına kadar duracağımızı buradan bir kez daha seslendirmek istiyorum. Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Zafer Bayramını kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
     Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban ise, Kurtuluş Savaşının Anadolu topraklarında yok edilmek istenen Türkün var olma ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş mücadelesi olduğunu bildirdi.
     Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Genelkurmay Başkanlığını temsilen Tuğgeneral Necdet Tuna, Deniz Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğamiral Aydın Şirin, Hava Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Hava Tuğgeneral İhsan Özdamar, Jandarma Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğgeneral Şafak Karakoç da katıldı.
     Protokol, tören öncesi Zafer Müzesini ve yanında açılan İşgal Döneminde Afyonkarahisar konulu fotoğraf sergisini gezdi.
     Törenin ardından, Gedik Ahmet Paşa Camisinde, ikindi namazını takiben tüm şehitler ruhuna mevlit okundu.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz / Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Afyonkarahisarın kurtuluşunun 90ıncı yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER