BDP Grup Başkanvekili Baluken:

BDP Grup Başkanvekili Baluken: -Barış için, kardeşlik için ölmeye bile hazırız


BİNGÖL (A.A) - BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Barış için, kardeşlik için ölmeye bile hazırız dedi.
     Baluken, bir grup partili ile Genç Caddesindeki saat kulesi önünde yaptığı açıklamada, BDP olarak her zaman savaş politikalarının işe yaramadığını ifade ettiklerini savundu.
     BDPye karşı bir linç ve saldırı kampanyası başlatıldığını öne süren Baluken, şunları söyledi: Biz Barış ve Demokrasi Partisi olarak, kendi geleceğimizle ilgili tek bir kaygı taşımıyoruz. Barış ve Demokrasi Partisini kapatabilirsiniz, milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırabilirsiniz, hepimizi cezaevlerine atabilirsiniz. Bundan kendimiz adına tek bir kaygı duymuyoruz. Bizim kaygımız, tutmaya çalıştığımız barış dalı eğer koparsa, Kürtler, Türkler, Anadolu ve Mezopotamyada yaşayan bütün halklar, Ortadoğudaki bütün halklarla birlikte maalesef dibinde Amerikanın çıkarları olan o bataklığa doğru hızla düşeceklerdir. Bizim kaygımız budur. Yoksa eğer biz, gerçekten Kürt halkına, Türk halkına, Ortadoğu halklarına barış gelecekse, milletvekillerinin dokunulmazlığını bırakın, cezaevlerini bırakın, ölümü bile göze almış bir siyasi hareketiz. Barış için, kardeşlik için ölmeye bile hazırız.
     Açıklamanın ardından, parti binasına kadar yürüyen grup olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber BDP Grup Başkanvekili Baluken: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER