Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Arslan:

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Arslan: -Hastanemizde 2013 yılının ilk 3 ayında organ bağışı konusunda ciddi artış yakalandı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Arslan, hastanelerinde 2013 yılının ilk 3 ayında organ bağışı konusunda ciddi artış yakalandığını bildirdi.
     Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisarın doku ve organ bağışında son yıllara göre artış gösterdiğini kaydetti.
     Sağlık Bakanlığının organ bağışı, organ ve doku naklini kolaylaştırmaya yönelik gerçekleştirdiği mevzuat değişikliği ve bu konuda yapılan çalışmalarla halkın bilinçlendiği ifade eden Arslan, şunları belirtti:
     Hastanemizde 2013 yılının ilk 3 ayında organ bağışı konusunda ciddi artış yakalandı. Ancak yakalanan bu artış yetersiz. Kent halkına organ naklinin ve organ bağışının öneminin anlatılması gerekiyor. Hastanemizin Organ ve Doku Bağışı Koordinatörlüğüne organlarını bağışlamak için 2011 yılında 96 kişi, 2012 yılında 198 kişi, 2013 yılının ilk üç ayında ise 50 kişi başvuruda bulundu. Diğer taraftan, hastanemizin yoğun bakımlarında takip edilen hastalarımızdan 2011 yılında 2 beyin ölümü, 2012 yılında 6 beyin ölümü tespit edilerek Sağlık Bakanlığına bildirilmiştir. Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları bağışlanarak 3 hastanın hayatı kurtulmuştur.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Arslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER