Afyonkarahisar İl Genel Meclisi toplandı

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi toplandı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar İl Genel Meclisinin aralık ayı ikinci olağan toplantısı yapıldı.
     Meclis Başkan Vekili Selçuk Çirkin başkanlığındaki toplantıda, gündeme alınan konular görüşüldü.
     MHPli Meclis üyesi İsa Çağa, gündem maddeleri arasında yer alan, Vali İrfan Balkanlıoğlunun merkeze bağlı köylerdeki gezileri sırasında köy muhtarlarının isteklerinin komisyonlarda görüşülmesi konusunda üyelerin pasif davrandığını ve Balkanlıoğlundan istenenlerin İl Genel Meclisi üyelerince dile getirilmediğini savundu.
     Toplantının ardından MHP grup odasında basın toplantısı düzenleyen Çağa, Balkanlıoğlunun tespit ettiği sorunları Meclise gönderdiğini, bu sorunların o köylerden sorumlu İl Genel Meclisi üyeleri tarafından belirlenmesi gerektiğini söyledi.
     Mecliste okunan köy sorunlarına bakıldığında, merkeze bağlı köylere hizmet edilmediğinin görüldüğünü dile getiren Çağa, şöyle konuştu:
     Merkeze bağlı köylerde kanalizasyondan tutun da yollarına kadar sanki hiçbir hizmet yapılmamış. İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımız ve muhtarlar arasında sanki diyalog yetersizliği var. Sayın Valimize dileklerde bulunuluyor. Bunu abes karşıladım. Sayın Balkanlıoğlunun köy gezilerini takdirle karşılıyorum ama sadece merkeze bağlı köylerin geziliyor, ilçeler gezilmiyor. İlçelerin köyleri yok mu- İktidar partisi tarafından köyde ne varsa şehirde de o var söylemi gerçekleşti. Burada 8-10 maddelik eksiklikler çıktı. Aslında şehirde ne varsa köyde de o var sözü biraz havada kalıyor. Bilgi kirliliği gibi bir şey. İl Genel Meclisi üyelerinin aldığı kararlar yetmiyor. Sayın Valimiz bir köye gittiği zaman hemen anında gereken yapılıyor. Sorunlar için bir valinin oraya gitmesi mi gerekiyor-
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisar İl Genel Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER