Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Yemenici:

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Yemenici: 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezini bilinçli olarak arayan, sürekli taciz eden ve bunaltan 20 kadar kişiyi tespit ettik, onları yargıya taşıyoruz


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu ile Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisardaki sağlık yatırımları ve hizmetlerine ilişkin bilgiler verdi.
     Yemenici, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, vatandaşların 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezinin gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğini kaydetti.
     112ye günde ortalama 3 bine yakın çağrının yapıldığını ifade eden Yemenice, şöyle konutu:
     Önemli bir oranda asılsız ihbar geliyor. 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezinde görev yapan arkadaşların hepsi eğitimli ve soğukkanlı insanlar. Kendilerine yapılan asılsız çağrılara karşı gayet kibar ve sakin oluyorlar. Onların yerinde ben de dahil olmak üzere başkaları olsa farklı tepkiler verir. Allah onlardan razı olsun, gece gündüz çalışmalarına rağmen görevlerini çok iyi yapıyorlar. 112yi çocuklar arıyor, yanlış ihbar yapıyorlar. Onlara fazla aldırmıyoruz. 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezini bilinçli olarak arayan, sürekli taciz eden ve bunaltan 20 kadar kişiyi tespit ettik, onları da yargıya taşıyoruz.
     Konuşmanın ardından Yemenice, gazetecilere bazı asılsız ihbarları dinletti.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Yemenici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER