Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Yemenici:

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Yemenici: -İnsanlarda korku oluşturan kanser adı KETEM gidip muayene yaptırmalarına engel olmamalıdır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, insanlarda korku oluşturan kanser adının Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) gidip muayene yaptırmalarına engel olmaması gerektiğini bildirdi.
     Dr. Yemenici, yaptığı yazılı açıklamada, kanser hastalığının değişik türleri ile günümüzde en çok görülen hastalıkların başında geldiğini kaydetti.
     Bazı basit önlemleri alarak ve kurallara uyarak kanserin başlamadan önlenebileceğine dikkati çeken Dr. Yemenici, şunları ifade etti:
     Düzenli kontrolleri yaptırmak suretiyle de erken teşhis ve tedaviye başlanabilir. İnsanlarda korku oluşturan kanser adı KETEM gidip muayene yaptırmalarına engel olmamalıdır. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesindeki KETEMe başvuran bazı kişiler, kanser hastalığının henüz başlangıcında fark edilmesiyle tedavilerini yaptırıyor. Eğer bu tanı zamanında alınmamış ve geciktirilmiş olsaydı, hem tedavi daha zorlaşacak hem de hastanın morali azalacaktı. Yapılacak bir erken teşhis ya hayat kurtaracak ya da çok ağır olan 3. evre tedavi sürecini gördürmeyecektir. Her gün biraz hareket, düzenli uyku, mevsimine göre sebze ve meyveyle sağlıklı beslenmenin yanında, sigara ve alkolden uzak bir hayat bizleri kansere yakalanma riskinden uzak tutar.
    
     Muhabir: Ekip / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Yemenici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER