Ağabeyi ikna edildi, yeniden okullu oldu

Ağabeyi ikna edildi, yeniden okullu oldu -Kars Milli Eğitim Müdürü Alkış tarafından ağabeyi ikna edilerek eğitime kazandırılan kız öğrenci, yeniden okula başlamanın mutluluğunu yaşıyor -Eğitime kazandırılan Kaya: Okuluma devam


KARS (A.A) - Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış tarafından İstanbuldaki ağabeyi ikna edilerek eğitime kazandırılan kız öğrenci, yeniden okula başlamanın mutluluğunu yaşıyor.
     Milli Eğitim Müdürü Alkış, merkeze bağlı Hamzagedik köyünde okumak isteyen bir kız çocuğunun ALO 147yi arayarak okuluna devam etmek için yardım istediğini öğrendiklerini belirtti.
     İlköğretimi tamamlayan Sevda Kaya adlı kız öğrencinin ailesi tarafından okula gönderilmediği bilgisinin ulaşması üzerine harekete geçtiklerini anlatan Alkış, bu yıl liseye başlaması gereken Kayanın ailesini evinde ziyaret ettiklerini söyledi. Kız öğrencinin babası Veli Kaya ile konuyu görüştüklerini belirten Alkış, ziyarette kız öğrencinin neden okula gönderilmediğini de öğrendiklerini ifade etti.
     Aileye kızlarının güvenli bir ortamda eğitimine devam etmesini sağlama sözü verdiklerini belirten Alkış, bu şekilde kız öğrencinin eğitime kazandırıldığını anlattı.
     Alkış, ailenin Sevdayı okula göndermemesine okullarda yaşanan bazı olumsuz durumların basında yer almasının etken olduğunu öğrendiklerini, ailenin yaptıkları ziyaretin ardından kızlarını okula gönderme konusunda ikna edildiğini söyledi.
     Kız öğrencinin babası Veli Kaya da başarılı bir öğrenci olan kızının okula yeniden kazandırılmasında Alkışın önemli katkısı olduğunu söyledi.
     Alkışın İstanbulda müteahhit olarak görev yapan oğlunu arayarak yeniden okula kazandırılmasını sağladığını belirten Kaya, kızını Alkışa teslim ederek, okula kaydını yaptırdıklarını ifade etti.
     Yeniden okula başlamanın sevincini yaşayan Sevda Kaya da ALO 147 hattını televizyonda gördüğünü hatırlatarak, kendisiyle görüşen kişilerin Milli Eğitim Müdürlüğünden bazı kişilerin evine geleceğini söylediğini anlattı.
     Evlerine gelen heyetin babasını ikna ettiğine değinen Kaya, Şu anda okula başladım. Okuluma devam edeceğim için çok mutluyum. Ağabeyim yüzünden okula gidemiyordum. Babam da ağabeyimden korktuğu için göndermek istemiyordu. Ama sağ olsunlar babamı ikna ettiler. Okuyup öğretmen olmak istiyorum dedi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağabeyi ikna edildi, yeniden okullu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER