AGİADın Seyhan Baraj Gölü Projesi

AGİADın Seyhan Baraj Gölü Projesi -Marina Port Projesinin DSİden destek gördüğü bildirildi


ADANA (A.A) - Adana Genç İşadamları Derneğinin (AGİAD) Seyhan Baraj Gölü için yaptığı Marina Port projesinin, DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksudan destek gördüğü bildirildi.
     AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, yazılı açıklamasında, Seyhan Baraj Gölü üzerinde kent ekonomisine katkı koyacak bir proje olarak geliştirdikleri Marina Port projesi kapsamında DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu ile görüştüklerini belirtti.
     Adanayı cazibe merkezi haline getirecek projelerinde en önemli desteğin, gölün kullanım hakkına sahip DSİden beklendiğini ifade eden Gülcan, şunları kaydetti.
     Bölge müdürümüzün proje konusunda bizim kadar heyecanlı olduğunu görmekten çok mutlu olduk. Projemizi DSİ Genel Müdürlüğü ve ilgili makamlarla paylaşacaklarını, Adananın gölü daha rantabl kullanması çerçevesinde verilebilecek her türlü desteğe hazır olduklarını söylediler. Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı, DSİ Bölge Müdürlüğü ve ilgili tüm kurumlarımızla bir hayali gerçekleştirmenin ilk adımını attık.
     Gülcan, DSİnin son dönemde baraj, sulama üniteleri gibi yatırımlarının Adanayı büyüttüğüne dikkati çekerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     DSİnin yatırımlarda özel sektör gibi hızlı hareketinden iş dünyası temsilcileri olarak memnun olduk. Proje çalışmalarını sürdürdüğümüz Adana Marina Portu hayata geçirme aşamasında DSİnin desteğini yanımızda görmek büyük önem taşıyor. Adana Marina Portun balık restoranlarından AVMye, gezi parklarından hayvanat bahçesine, çocuk eğlence merkezlerinden su sporları merkezine dev bir yerleşkeyi içeriyor. Bu projemiz gerçekleşirse sadece Adana değil, 8 milyonluk bölge nüfusunun her gün kullanımına açık bir cazibe merkezi ortaya çıkmış olacak.
     DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu ise göreve başladığı günden bu yana bölge insanının refah seviyesini yükseltmeye yönelik projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, aktarırken, AGİADın Seyhan Baraj Gölü üzerindeki projesi beni çok etkiledi. Projeyi genel müdürlüğümüzle değerlendireceğiz. Göle, Adanaya değer katacak projelere destek vermeye her zaman hazırız. ifadeleri kullandı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber AGİADın Seyhan Baraj Gölü Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER