Ağında kış hazırlıkları

Ağında kış hazırlıkları


ELAZIĞ (A.A) - Ağın ilçesinde vatandaşlar kış mevsimi için yiyecek hazırlığı yapıyor.
     İlçede yaşayan çoğunluğu emekli olan vatandaşlar, yaz aylarını geçirmek için geldikleri ilçelerinde kendi bağ, bahçelerinden çıkan mahsullerle kış mevsiminde tüketmek üzere yiyecek hazırladı.
     AA muhabirine açıklama yapan ilçe sakinlerinden Hatice Yalçın, 6 ay Ağında 6 ay da İstanbulda yaşadığını belirterek, nisan ayında geldikleri ilçede babadan kalan bağ ve bahçelerde çalışarak meyve ve sebze yetiştirdiklerini söyledi.
     Elde ettikleri üzüm ve duttan pekmez, pestil, cevizli sucuk yaptıklarını, biber, patlıcan kuruttuklarını, dut ve bademden kışlık çerezlerini hazırladıklarını, erişte yaptıklarını anlatan Yalçın, Yıllardan beri babadan dededen gördüğümüz bu alışkanlık bizi maddi olarak da rahatlatıyor. Ben bir kış boyu eve çerez almam. Bizim yaptığımız meşhur Ağın leblebisi, dut, badem, cevizli sucuk bize kafi geliyor. Biberi, patlıcanı kurutuyor kışın 5 liradan almıyoruz dedi.
     Yalçın, çocuklarının kendisine bu işlerde yorulmamasını söylediklerini aktararak, Yeni nesil gençler bazı şeylerin farkında değiller ama bu yaptıklarımız bize hem maddi hem manevi katkı sağlıyor. Bu işleri yaparken bizler çok mutlu oluyoruz, bu işler bizleri hiç yormuyor. İlçede herkes kış yiyeceğini hazırlar. Zengini de fakiri de bu yiyeceklerle kışını geçirir dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Ağın / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Ağında kış hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER