Ağrıda Aile İçi Şiddete Son projesi

Ağrıda Aile İçi Şiddete Son projesi -Ağrı Emniyet Müdürü Çoşkun: Asli fonksiyonumuz, asayiş ve güvenlik hizmetlerini temin etmektir


AĞRI (A.A) - Ağrı Valiliğinin koordinesi ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile İçi Şiddete Son projesi kapsamında, Aile İçi İletişim konulu seminer düzenlendi.
     Ağrı Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonundaki seminerde toplumun huzuru ve güvenliğinin sağlanması için çeşitli projeler yaptıklarını belirtti.
     Bu projelerden birisinin de toplumun temel taşı olan aile unsurunu ön planda tutarak, Aile İçi Şiddete Son adlı bir proje yaptıklarını ifade eden Çoşkun, Asli fonksiyonumuz, asayiş ve güvenlik hizmetlerini temin etmektir. Aile içi iletişim, toplumu meydana getiren en önemli unsur olan ailenin sağlığı demektir. Bizim amacımız topluma huzur aşılamak olduğu için bu tür projelerle toplumda hem diyalog unsurunu oluşturup hem de şiddetin önüne geçmeyi hedefliyoruz dedi.
     Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Ala Elcircev, ailede iletişimin önemi, anne baba ve çocuk arasındaki iletişimin nasıl olması gerektiği ve çocukların hedeflerine ulaşmaları için anne ve babaların nasıl destek olmaları gerektiği konularında seminer verdi.
     Elcircev, ailede iletişim unsurunun son derece önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     (Eğitimli bir aile her zaman bir adım öndedir) diye bir algı var ancak bu kısmen doğrudur. Eğitim elbette şarttır. Ancak eğitimi alıp hayatına uygulayan kaç aile var ona bakmak lazım. Önemli olan öğrendiklerimizi anında hayatımıza geçirmek ve uygulamaktır. Eğitim budur. Çocuklarımızla ve eşimizle olan iletişimimizin ayarını yapmazsak, onlara kucak açmazsak ne yazık ki çocuklarımız açık kucaklara koşmak durumunda kalacaklar. Bunun önüne geçmek için de aile içi muhabbeti artırmak gerekir.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ağrıda Aile İçi Şiddete Son projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER