Ağrıda eğitim çalıştayı

Ağrıda eğitim çalıştayı


AĞRI (A.A) - Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında "Ağrı Eylem Planı Çalıştayı" düzenlendi.
     Vali Vekili Mustafa Yılmaz, çalıştayda yaptığı konuşmada, geç kalınmış bir çalışmanın gerçekleştiriliyor olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
     Türkiyede okul öncesi eğitim bilincinin gelişmesinin önem taşıdığına dikkati çeken Yılmaz, Kendimizden de biliyoruz ki okul öncesi eğitimden faydalanmadığımız için ileri yaşlarda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Bunun yaşamımıza olumsuz etkileri oldu. Okul öncesi eğitimin önemine dair farkındalığın oluştuğunu görmek ve bu konuda çalışma yürütüldüğüne şahit olmak bizi sevindiriyor" diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak da okul öncesi eğitimin önemine değinerek, "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında "Ağrı Eylem Planı Çalıştayı" düzenlediklerini ifade etti.
     Çalıştayda eğitimle ilgili bir yol haritası belirleneceğini vurgulayan Başak, şunları kaydetti:
     "Okul öncesi eğitimde okullaşma oranı hedefimizi yıl sonunda 3-5 yaş grubunda yüzde 35 olarak belirledik. 2011-2012 eğitim dönemi sonunda bu oran yüzde 15,30 iken yaptığımız ilçe bazlı toplantılar, arkadaşlarımızın yoğun gayretleri ve Yarın Sizdeyiz proje gezileri sayesinde bu oran yüzde 50, il genelinde ise yüzde 34 artış göstererek yüzde 22,30a ulaştı."
    
     Muhabir: Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Ağrıda eğitim çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER