Ağrıda kadın çiftçilere organik tarım eğitimi

Ağrıda kadın çiftçilere organik tarım eğitimi verildi


AĞRI (A.A) - Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, kadın çiftçilere organik tarım eğitimi verildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, hizmet binasında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, organik tarımın günümüzde son derece önemli olduğunu söyledi.
     Dünya nüfusunun artmasıyla beraber, temel tüketim kaynağı olan tarımsal ürünlere olan ihtiyacın da arttığını ifade eden Demirkıran, doğal kaynakların sınırlı olması nedeniyle insanların son yıllarda zirai ilaçlara yöneldiğini belirtti.
     İnsanların daha yüksek verim elde etmek için insan sağlığına zararlı olan kimyasal ilaçlara yöneldiklerini belirten Demirkıran, şunları kaydetti:
     Ülkemizdeki doğal kaynaklar çok yetersiz olduğu için yeterli verimi elde etmede zorlanan çiftçilerimiz çareyi zirai ilaçlarda, gübre kullanımında arıyor. Bu ilaçlar da hem çevre hem de insan sağlığını tehdit edici sonuçlar doğuruyor. Amacımız, organik tarımı yaygınlaştırarak bu gibi olumsuzlukların önüne geçmektir. Doğal olmayan suni tarımın artmasıyla beraber hastalıklar da artmaya başladı. Bayanların böyle bir işe el atmaları son derece sevindirici bir durumdur.
     Demirkıran, organik tarımın geliştirilmesi için gereken çabayı gösterdiklerini ifade ederek, organik üretime verilen önemin arttırılması için de bu gibi faaliyetlerin devam etmesi gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda kadın çiftçilere organik tarım eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER