Ağrıda sağanak yağış

Ağrıda sağanak yağış -Patnosa ilçesine bağlı Doğansu köyünde sağanak nedeniyle birçok ev su altında kaldı


AĞRI (A.A) - Patnos ilçesine bağlı bir köyde kuvvetli yağış nedeniyle bazı evleri su bastı.
     İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Doğansu köyünde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Kuvvetli yağış ve karların erimesi sonucu yaşanan taşkın nedeniyle köyde 15 ev sular altında kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen Patnos İlçe Özel İdaresi ekipleri, suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.
     Patnos İlçe Özel İdaresi Müdürü Gündoğdu Kısa, sel sularının köye ulaşmasını engellemek için Patnos-Malazgirt karayoluna 2 adet binlik korige boru yerleştirdiklerini, suyun tahliyesine başladıklarını söyledi.
     Kısa, karayolunun yaklaşık iki saat süreyle ulaşıma kapatıldığını ifade ederek, Şiddetli yağış nedeniyle çalışmakta zorluk çektik. Çalışmalara ancak sabah saatlerinde başlayabildik dedi.
     Karayolları 116. Şube Şefi Nasır Açık da özel idaresi ekipleriyle koordineli bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Sel sularını tahliye etmek için yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Açık, O bölgede yolu yarıp suyun tahliyesi için borular yerleştirdik. Suyu en kısa sürede tahliye ederek kapanan yolu ulaşıma açacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: İdris Emre Savman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrıda sağanak yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER