Ağrı SYDV ayda 2 bin kişiye

Ağrı SYDV ayda 2 bin kişiye yardım ediyor -SYDV Müdürü Yazıcı: Vakfımıza günde 800 kişi başvuruyor. Biz bu başvuruları değerlendirip, ayda 2 bin kişiye, 200 milyar lira ayni ve nakdi yardım veriyoruz


AĞRI (A.A) - Ağrı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Kenan Yazıcı, Vakfımıza günde 800 kişi başvuruyor. Biz bu başvuruları değerlendirip, ayda 2 bin kişiye, 200 milyar lira ayni ve nakdi yardım veriyoruz dedi.
     Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrıda çok sayıda yardıma muhtaç aile olduğunu belirterek, bu ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için her anlamda gayret gösterdiklerini söyledi.
     Bu ailelerin çoğunun çevre köylerden gelip Ağrı merkezdeki kırsal mahallelere yerleşen fakir aileler olduğunu ifade eden Yazıcı, Ağrıda kış ayının sert geçmesi en çok fakir aileleri etkiliyor. Bu anlamda kışa yönelik yardımlarımız da oluyor. Her aileye 1,5 ton olmak üzere toplam 19 bin 200 ton kömür yardımı yaptık dedi.
     Bunun dışında damı akan veya camı penceresi hasar görmüş ailelerin evlerini onardıklarını dile getiren Yazıcı, öksüz ve yetim çocukların eğitim masraflarının, kırtasiye ve giysi ihtiyaçlarının karşılanarak her türlü maddi ve manevi desteğin sağlandığını belirtti.
     Yazıcı, dul kadınlara da 2 ayda bir 500 lira nakdi yardım yapıldığını, okula giden çocukları varsa bunların kırtasiye ve giyim masrafları için 100 lira yardım verildiğini söyledi.
     Ağrıda çok sayıda mültecinin de olduğunu belirten Yazıcı, Ayrıca Ağrıda 700-800 civarında mülteci aile var bunlara da maddi manevi her türlü desteği veriyoruz. Vakfımıza günde 800 kişi başvuruyor. Biz bu başvuruları değerlendirip, ayda 2 bin kişiye, 200 milyar lira ayni ve nakdi yardım veriyoruz. Amacımız, yardıma muhtaç bu insanlara bir nebze de olsa yardım etmek ve özellikle okuyan fakir çocukların eğitimine destek vermektir diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrı SYDV ayda 2 bin kişiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER