AGÜden Avrupa Patent Ofisine ziyaret

AGÜden Avrupa Patent Ofisine ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı başkanlığındaki heyetin, üniversite bünyesinde fikri haklar uzmanı yetiştirmek üzere açılması planlanan yüksek lisans programı hakkında, Almanya-daki Avrupa Patent Ofisi uzmanları ile görüş alış verişinde bulunduğu bildirildi.
     AGÜden yapılan açıklamaya göre, Rektör Asyalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Serindağ, Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Patent Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Alper İşoğlundan oluşan heyet, Avrupa Patent Ofisi-nin yapısını ve işleyişini yerinde inceledi.
     Patent ofisi uzmanları Dr. Emrullah Durucan, Dr. Stephan Gerken ve Jurgen Manster ile Bernhard Helm tarafından karşılanan AGÜ heyetine, ofisin yapısı, görevleri ve işleyişi hakkında brifing verildi.
     AGÜ-de fikri haklar uzmanı yetiştirmek üzere açılması planlanan yüksek lisans programının alt yapısının oluşturulmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, ofis uzmanları Türkiye-den yapılan patent müracaatları ile ilgili istatistiksel bilgiler de verdi.
     Ziyarette, AGÜ-de fikri haklar uzmanı yetiştirmek üzere açılması planlanan yüksek lisans programının, Türk Patent Enstitüsü aracılığıyla desteklenebileceği dile getirildi.
     AGÜ heyeti, Avrupa Patent Ofisi-nin ardından Münih Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Hüseyin Turan Bağçeci-yi, daha sonra Ticaret Ataşesi Mehmet Cevdet Baykal-ı ziyaret etti.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AGÜden Avrupa Patent Ofisine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER