AGÜ, Stanford Üniversitesi Yayınevinin temsilcisi olacak

AGÜ, Stanford Üniversitesi Yayınevinin temsilcisi olacak


KAYSERİ (A.A) - Abdullah Gül Üniversitesinin Stanford Üniversitesi Yayınevinin Türkiyedeki temsilciliğini yapacağı bildirildi.
     AGÜden yapılan yazılı açıklamada, üniversite yönetiminin Stanford Üniversitesine bir dizi çalışma ziyareti düzenlediği, iki üniversitenin AGÜye kurulacak kütüphane ve yayın sistemleri konusunda fikir alışverişinde bulundukları belirtildi.
     Ziyaret kapsamında Stanford Pressin yayın sisteminin de incelendiğinin anlatıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:
     AGÜ heyeti, Stanford Pressi yerinde inceleyerek AGÜnün, Stanford Pressin Türkiye temsilcisi olması yolunda bir anlaşma yapılması için yetkililerle ön görüşme yaptı. Stanford Press yetkilileri, AGÜ heyetine yayınlanmış eserlerden Türkiyede talep görebilecek basılı veya elektronik eserlerin, Türkiyedeki akademisyenlerin katkılarıyla Türkçeye tercüme edilmesi ve bu eserlerin AGÜ Dijital Yayınlar Merkezitarafından yayınlanmasını teklif etti. Heyet ayrıca Türkçe olarak yayınlanmış basılı veya elektronik akademik kitaplardan Amerikada ve tüm dünyada rağbet görebilecek olanlarının akademisyenlerce İngilizceye çevrilerek Stanford Press tarafından yayınlanmasını da önerdi. Stanford yetkilileri, ileriki süreçte Türkiyedeki tüm akademisyenlerin eserlerinin Stanford Press tarafından yayınlanıp dünyaya açılmasının mümkün olduğunu belirtti.
     Açıklamada ayrıca Stanford Press yetkililerinin yayınladıkları dijital yayınları Oxford Üniversitesi üzerinden, basılı yayınları ise Chicago Üniversitesi üzerinden tüm dünyaya dağıttıkları, AGÜnün logosunu taşıyan yayınların da tüm dünyaya ulaşabileceğini dile getirdikleri belirtildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AGÜ, Stanford Üniversitesi Yayınevinin temsilcisi olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER