Ağzı ile yaptığı resimlerden sergi açmak

Ağzı ile yaptığı resimlerden sergi açmak istiyor -Yozgatta elleri ve kolları tutmadığı ağzında tuttuğu fırçayla resim yapan Narin Işık, tablolarına azmini ve iç dünyasını yansıtıyor -Işık: Hayata hep bir gül gibi baktım. Hayatımı


YOZGAT (A.A) - Yozgatta bedensel engelli Narin Işık (49), kollarını ve bacaklarını kullanamadığı için ağzıyla yaptığı resimlerden oluşan bir sergi açmak istiyor.
     Kara kalem çalışması ile başladığı resim sevgisini yağlı boyaya dönüştüren Işık, açacağı sergi ile azmini ve iç dünyasını yansıttığı resimleri insanlarla paylaşmak istiyor.
     Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kalan engelli Narin Işık, yaptığı açıklamada, daha önce evde el işi yaparak günlerini geçirdiğini, ellerini de kaybettikten sonra boş kalmamak için ağzıyla resim yapmaya başladığını söyledi.
     Küçükken resim çizmeye meraklı olduğunu anlatan Işık, 3 yaşımda çocuk felci geçirdim ve kısmi felç oldum. Ayaklarım tutmuyordu. 6 yıl önce de rahatsızlığım ilerleyince ellerim ve kollarım da tutmaz oldu. Resim yapmayı çok seviyordum ama ellerimi kullanmıyordum. Ağzımla resim yaptığımı gören hocam beni takdir etti. Bana Çok güzel resim yaptığımı söyledi. Bu şekilde resim yapmaya başladım. Ağzımla yüze yakın resim yaptım. Bunları arkadaşlarıma sevdiğim insanlara hediye ettim. Önceleri ağzımla resim yaptığım için utanıyordum dedi.
     Ağızla resim çizmenin çok zor olduğunu ifade eden Işık, Elle istediğin şekilde fırçayı kullanabilirsin. Ama ağızda zor oluyor. Tamamen gözünle odaklanıyorsun. Birde olan şekli vermek çok zor. Ama ben kafamda canlandırdığım resimleri ağzımla da çizebiliyorum diye konuştu.
    
     -Kalbimi fırçamın ucuna koydum-
    
     Genellikle gül, çiçek, sevgi, mutluluk resimleri çizdiğini dile getiren Işık, şöyle konuştu:
     Ben hayatımda çok acı çektim, sevdiklerimi birer birer kaybettim. Ama hayata hep bir gül gibi baktım. Hayatımı hep gül demeti olarak işledim. Gülleri canladırmaya çalışıyorum. Kalbimi fırçamın ucuna koydum.
     Engelini hiç bir zaman sorun etmediğini belirten Işık, İnsanları rahat yaşamak bunalıma itiyor. Bizler bu halde bunalıma girmiyoruz. Türkiyede her evde çizdiğim bir resim olsun istiyorum. Benim bu işten her hangi bir maddi beklentim yok. Bu resimleri insanların ne zorluklarla yaptığımı bilmelerini istiyorum. Bizim duygularımızı daha iyi anlamalarını istiyorum. Yani sağlıklı insanların o resimlere bakmalarını istiyorum. Kendi çabalarımla inşallah herkesin evine girerim dedi.
     Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kurs veren Resim Öğretmeni Emre Tekin ise Narin Işıkla 2 yıl önce tanıştığını belirterek, Işıkın resim konusunda çok istekli olduğunu söyledi.
     Işıkın azmi ve isteği ile bütün insanlara örnek olabileceğini anlatan Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:
     Yaptığı resimlerde çok istekli. Çizgiyle başladı. Kara kalem, sulu boya, pastel derken en son yağlı boya ile devam ediyoruz. İçindeki duygu, coşku, resim aşkı gerçekten çok büyük. Kendisi içindeki duyguları yansıttığını ve böyle mutlu olduğunu dile getiriyor. 10-15 senelik öğretmenim; bir insanın hiçbir şekilde resim yapmaya engeli olmadığını kanıtladı. İstekli olmak kesinlikle başarının yarısı.
    
     Muhabir: Özcan Güney / Ömer Sarı / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ağzı ile yaptığı resimlerden sergi açmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER