Ağzında biberon, elinde yardım poşeti

Ağzında biberon, elinde yardım poşeti -Ülkelerindeki olaylar nedeniyle sahip oldukları her şeyi satarak Türkiyeye sığınan Suriyeli Yasin ailesinin 3 yaşındaki oğlu Muhammedin, ağzında biberonu ile kendisinden ağır yardım poşetini t


HATAY (A.A) - Erdal Türkoğlu - Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle sahip oldukları tüm mal varlıklarını satarak Türkiyeye sığınan Yasin ailesi, yardım dernekleri ve hayırseverlerin yaptığı katkılarla ayakta duruyor. Ailenin, ağzından biberonunu bırakmayan 3 yaşındaki oğlu Muhammedin en büyük mutluluğu ise gelen yardım malzemelerini babasıyla eve taşımak.
     Suriyenin Lazkiye kentinden yaklaşık 7 ay önce iki çocuğuyla Türkiyeye sığınan Yasin ailesi, Hatayın Yayladağı ilçesinde kendi imkanlarıyla kiraladıkları evde yaşamlarını sürdürüyor. Yasin ailesinin 3 yaşındaki oğlu Muhammed, ülkesinde yaşananların en küçük tanıklarından.
     Ailesiyle geldiği Yayladağında kimi zaman oynayan kimi zaman da yardım kuruluşlarının ve hayırseverlerin gıda paketi dağıtımında elinde taşıdığı poşetlerle görülen Muhammedin ağzındaki biberonu bırakmaması dikkatlerden kaçmıyor. Biberonu, kendisinden ağır poşeti taşırken yaşadığı mutluluğu görülmeye değer olan Muhammed, Suriyedeki olaylardan etkilenen çocuklardan sadece biri.
     Baba Murat Yasin (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi ve 2 çocuğuyla Suriyenin Lazkiye kentinden 7 ay önce geldiğini ve yardım kuruluşlarının destekleriyle ayakta kalmaya çalıştıklarını söyledi.
     Ülkesinde şoförlük yaptığını ve buradan kazandığı parayla satın aldığı arabasını, değerli eşyalarını ve hayvanlarını satarak Türkiyeye geldiğini ifade eden baba Yasin, 7 aydır Türkiyedeyiz. Elimizdeki avucumuzdakini satarak elimize geçen para maalesef bitti. Mecburen yardım kuruluşlarının yapacağı desteklerle karnımızı doyuruyoruz. Burada masrafımız çok fazla. Kısa sürede paramız bitti. İki çocuğumun süt ve bez parasını dahi karşılayamaz oldum. Ara sıra yevmiye ile işlere gidiyorum. Ancak yetmiyor. Çok şükür Türk halkı ve yardım dernekleri bize sahip çıktı. Şu an yardımlarla hayatımızı sürdürüyoruz diye konuştu.
    
     -Ağzında biberon, babasıyla yardımları taşıyor-
    
     Yardım kuruluşlarının mahallelerine gelişinde 3 yaşındaki oğlunun da kendisiyle koştuğunu ve heyecanlandığını anlatan Yasin, Muhammedin bir elinde biberonu diğer elinde ise gıda maddelerinin bulunduğu poşeti taşımaya çalıştığını söyledi.
     Bazen bu yardımları taşımasına izin vermemesi durumunda Muhammedin üzüldüğünü vurgulayan baba Yasin, oğlunun da yaşananların ve durumlarının farkında olduğuna işaret etti.
    
     -Baba, bomba geliyor-
    
     Suriyedeki savaş nedeniyle çocuklarının psikolojisinin de olumsuz etkilediğini belirten Yasin, ara sıra Suriyeye sınır ilçesi olan Yayladağından ülkelerindeki çatışmaların seslerini duyduklarını ve o anda 3 yaşındaki oğlu Muhammedin saklandığını kaydetti.
     Oğlu Muhammedi yaşına göre çok olgun bir çocuk olduğunu vurgulayan baba Yasin, Oğlum çatışma seslerini duyarak hemen saklanıyor ve baba, bomba geliyor diyor. 3 yaşındaki bir çocuğun bu sözleri içimi sızlatıyor. Eşim de başta olmak üzere çocuklarımın psikolojileri bu olaylar yüzünden bozuldu dedi.
     Yasin, kendilerine kuru gıda, çocuk bezi, süt ve oyuncak gibi yardımda bulunan Türk halkına, Suriye Türkleri Derneği ve diğer yardım kuruluşlarına teşekkür etti.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Ağzında biberon, elinde yardım poşeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER