Ahilik Haftası kutlamaları

Ahilik Haftası kutlamaları -Kayseride Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 54 yıllık sanayici Ali Hasköse yılın ahisi seçilirken, yılın başarılı iş kadınları da ödüllendirildi


KAYSERİ (A.A) - Kayseride Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında 54 yıllık sanayici Ali Hasköse yılın ahisi seçilirken, yılın başarılı iş kadınları da ödüllendirildi.
     Mimar Sinan Parkında hafta dolayısıyla düzenlenen törene Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan ile esnaf ve sanayiciler katıldı.
     İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından Şed kuşatma töreninde, ustasının yanındaki eğitimin ardından esnaf olmasına ve dükkan açmasına karar verilen çırağın, Ahilik Teşkilatı tarafından kabulü canlandırıldı.
     Törende konuşan Vali Yılmaz, Osmanlı döneminde sivil insiyatifin yönetimde söz sahibi olmasına büyük önem verildiğini, Ahiliğin de bu sivil insiyatifin önemli temsilcilerinden biri olduğunu söyledi.
     Ahiliğin kaybedilmemesi gereken bir değer olduğunu vurgulayan Yılmaz, Dün esnafın bir yanlışı olduğunda bu başka bir kurum aracılığıyla çözülmezdi. Esnaf kendi içindeki sorunu kendi çözerdi. Ahilik geleneği bizi başka milletlerden ayıran yaşatılması gereken bir sistem dedi.
     KESOB Başkanı Alan ise, Ahilik kutlamalarının Türkiyenin dört bir yanına dağıldığına dikkati çekerek, Ahi Evranın kabri Kırşehirde olduğu için etkinlikler orada yoğunlaşmakta. Bizler de okullarımızda, parklarımızda ve sokaklarımızda Ahi Evranın adını yaşatmaktayız diye konuştu.
    
     -Yılın başarılı iş kadınlarına ödül-
    
     Etkinliklerde kentte 54 yıldır sanayicilik yapan Ali Hasköse yılın ahisi seçildi. Hasköseye ahilik kaftanı KESOB Başkanı Alan tarafından giydirildi.
     Bu yıl ilk kez başarılı iş kadınları da Ahilik Haftası dolayısıyla ödüllendirildi.
     Sanayici Zuhal Gözüküçük ile iş kadını Sevilay Cıngıllıoğluna yılın başarılı iş kadınları seçilerek plaket verildi.
     Etkinlikler kapsamında Türkiyenin farklı kentlerinden Kayseriye gelen esnafların katılımıyla El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı açıldı.
     Mimar Sinan Parkında açılan fuarın 23 Eylüle kadar devam edeceği belirtildi.
     Tören Ahilik pilavının dağıtımıyla sona ererken, pilav dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Ahilik Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER